Lustra i ramy
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Lustra i ramy
Dobrze dobrane lustro, powieszone w eksponowanym miejscu, stworzy z przestrzenią harmonijną całość, stając się ciekawym akcentem dekoracyjnym. Warto więc zadbać, aby było one modne, oryginalne i funkcjonalne. Jakie oprawy stosujecie do luster? Czym się kierujecie?
Pozdrawiam Łukasz Godlewski
-
Spyker
Re: Lustra i ramy
Ja powiem tak - duże lustro w łazience szczególnie w małej - optycznie powiększy pomieszczenie. Lustra bez ram dodają nowoczesnego wyglądu. Lustro najlepiej powinno być tam gdzie będzie widać całą przestrzeń.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Jak łazienka jest mała to i ramy lustra powinny być małe. Ja lubię lustra z jakąś dużą i oryginalną ramą, 
Nie mam ramy w ogóle...
Witam: Ja w łazience nad półką mam wmontowane lustro pokaźnych wymiarów /95x65 cm/ w ścianę i obramowane paskami dekoru łazienkowego, który jest zastosowany jeden z trzech wokół ścian w łazience. Ściana w której jest zamontowane lustro jest ścianą działową pomiędzy wc, więc jest w miarę ciepła i nawet podczas kąpieli na bywa zaparowana. Zaparuje przy długiej kąpieli i w dosyć ciepłej wodzie. Ale to chyba każde lustro w tych warunkach może zaparować!??! Pozdrawiam.oprawiamy pisze:Dobrze dobrane lustro, powieszone w eksponowanym miejscu, stworzy z przestrzenią harmonijną całość, stając się ciekawym akcentem dekoracyjnym. Warto więc zadbać, aby było one modne, oryginalne i funkcjonalne. Jakie oprawy stosujecie do luster? Czym się kierujecie?
LIBER
-
martinrekk
- Zaawansowany

Świetne lustra w rzeźbionej ręcznie robionej oprawie sprzedają na http://woodenadesign.pl/lustra-105113-5.html. Polecam sklep. Mają dużo designerskich mebli i dodatków do wystroju wnętrz których się w żadnej sieciówce nie kupi. Mam model z drewna lipowego i aż ten zapach lipy czuć w domu.
Lustra w domu są ozdobą i spełniają rolę funkcjonalności. Najlepiej jest zastosować ze zgodnością i charakteru mieszkania - domu. Do wnętrz o charakterze nowoczesnym nie powinno być w ramach rzeźbionych, czy grubych z głębokim frezem i odwrotnie. Będzie to tak przysłowiowy "kwiatek przy kożuchu". Pozdrawiam.
LIBER
-
pawelszabla
- Aktywny

Każde lustro są w stanie wyprodukować w firmie na stronie http://lustro.com.pl. Warto skorzystać sobie z ich systemu do zamawiania lustra na wymiar, złożenie zamówienia trwa moment, od razu wiadomo jaki jest koszt, nie trzeba się domyślać, dopytywać i tak dalej.
Bardzo dobrego szklarza masz w Krakowie przy Mogilskiej, ewentualnie można też składać zamówienia na lustra z montażem przez ich stronę: lustro.com.pl. Kompleksowe podejście, robią wszystko, produkują, dostarczają i montują.