Adaptacja poddasza - potrzebuje pomyslow
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
arecki1338
- Początkujący

Adaptacja poddasza - potrzebuje pomyslow
Witam, zastanawiam sie nad adaptacja poddasza,jednak nie przychodzi mi zaden ciekawy pomysl,moze macie jakies pomyslu jak to mozna podzielic na pomieszczenia.Chcialbym aby znalazla sie tam tez jedna lazienka.Dach jest 4-ro spadowy 33st.
Te scianki sa przykladowe,bede wdzieczny za wasze propozycje.
Z orginalnego projektu,dodalem,zeby ,mozna bylo zobaczyc mniej wiecej rozstawienie pomieszczen.]
Te scianki sa przykladowe,bede wdzieczny za wasze propozycje.
Z orginalnego projektu,dodalem,zeby ,mozna bylo zobaczyc mniej wiecej rozstawienie pomieszczen.]
-
arecki1338
- Początkujący

Re: Adaptacja poddasza - potrzebuje pomyslow
i jak idzie z tym poddaszem? ruszyłeś coś do przodu? kiedyś szukałem pomysłów na urządzenie poddasza i znalazłem taki projekt: http://www.e-dach.pl/poddasze.html może znajdziesz tam jakiś pomysł, z którego skorzystasz. Ciekawy jestem jak Ci idzie, może jakieś zdjęcia?
Okna na poddaszu są bardzo dobrym pomysłem. Najlepsze będą duże w suficie, najlepiej na całą ścianę sufitowa. Pod oknem koniecznie musi się znaleźć jakieś łóżko lub hamak - nocą klimat jest naprawdę zniewalający. Dobrze jest zrobić sobie meble na zamówienie, dużo półek. Warto wstawić tez różne dekoracyjne bibeloty, jakieś lampy, stojaki itp.Można sobie pod sufitem zawiesić firanki i zrobić efekt fali.
Andzia
Jeśli budżet pozwala, to poleciłbym wynajęcie jakiejś firmy, która zajmuje się aranżacją przestrzeni. W firmie, w której kiedyś pracowałem wystąpił problem - zakupiono pomieszczenia biurowe, zapominając o tym, że są masakrycznie nieustawne i niefunkcjonalne.
W rezultacie zatrudnili firmę designerską (bodajże NDesign), która to wszystko profesjonalnie zaaranżowała. I efekt był powalający.
A jeśli nie masz budżetu, to poprzeglądaj wszystkie branżowe gazetki, żeby złapać trochę obycia z tematem.
W rezultacie zatrudnili firmę designerską (bodajże NDesign), która to wszystko profesjonalnie zaaranżowała. I efekt był powalający.
A jeśli nie masz budżetu, to poprzeglądaj wszystkie branżowe gazetki, żeby złapać trochę obycia z tematem.
Wynajęcie firmy projektującej i aranżującej pomieszczenia faktycznie może być fajnym pomysłem, bo profesjonaliści na pewno zaplanują bardzo dobrze przestrzeń, tyle, że niestety wiąże się to z dodatkowymi kosztami. Jeśli więc ktoś sam lubi projektować swoje mieszkanie/dom to w internecie znajdzie bardzo dużo inspiracji i pomysłów w jaki ciekawy sposób można wszystko urządzić. Ale z tego co widzę to problem jest w podziale całego poddasza na pokoje. Niestety nie widzę żadnych zdjęć samego poddasza więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć, ale na pewno zrób to tak, żeby poddasze było funkcjonalne!
Wiesz, właśnie chodzi o to, że np. z dekoracjami, czy doborem kolorów znacznie łatwiej jest sobie poradzić, niż z profesjonalnym rozplanowaniem przestrzeni. Podział przestrzeni na poszczególne pomieszczenia to bardzo duży problem i moim zdaniem lepiej zaufać takim ludziom właśnie z n-design, którzy są profesjonalistami. Dołoży człowiek może trochę, ale jeśli rozkład pomieszczeń będzie dobrze wymyślony, to z pewnością nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto. A można dzięki temu zaoszczędzić sporo czasu i nerwów.lava pisze:Jeśli więc ktoś sam lubi projektować swoje mieszkanie/dom to w internecie znajdzie bardzo dużo inspiracji i pomysłów w jaki ciekawy sposób można wszystko urządzić. Ale z tego co widzę to problem jest w podziale całego poddasza na pokoje. Niestety nie widzę żadnych zdjęć samego poddasza więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć, ale na pewno zrób to tak, żeby poddasze było funkcjonalne!
-
tolo3
cześc
zaadoptowałem budynek gospodarczy parter ipiętro pod skosami
ok 280 m2 . Sama góra 140 m2 i nikt z znajomych nie wierzy mi ze
wszystko sam aranżowałem / projekt był dopasowany post factum /
uwierz mi tylko twoja wyobraznia twoje potrzeby i oczekiwania są
najwazniejsze, żaden projektant nie zrobi tego jak ty sam .
i tylko wtedy znajdziesz w tym domu dusze
zaadoptowałem budynek gospodarczy parter ipiętro pod skosami
ok 280 m2 . Sama góra 140 m2 i nikt z znajomych nie wierzy mi ze
wszystko sam aranżowałem / projekt był dopasowany post factum /
uwierz mi tylko twoja wyobraznia twoje potrzeby i oczekiwania są
najwazniejsze, żaden projektant nie zrobi tego jak ty sam .
i tylko wtedy znajdziesz w tym domu dusze
-
patrycja_w
- Początkujący

Kilka wnętrz z kategorii wnętrza nowoczesne, na które natknęłam się w trakcie przeglądania galerii jednej z firm architektury wnętrz:
galeria wnętrz
Mam nadzieje że się przyda
galeria wnętrz
Mam nadzieje że się przyda
tutaj tez fajna adaptacja poddasza
gwarchitekci.pl/poddasze
gwarchitekci.pl/poddasze