Wkrętarka z udarem czy nie

Dział przeznaczony przede wszystkim dla dekarzy i profesjonalistów. Tutaj poznacie najnowsze narzędzia dekarskie, które przydadzą się w Waszej codziennej pracy.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

alp79
Początkujący
Początkujący

Wkrętarka z udarem czy nie

Post autor: alp79 »

Witam
Mam mały dylemat, planuje zakup wkrętarki jednak śledząc oferty markowych sprzedawców istnieje możliwość wyboru wkrętarki w dwóch wersjach, a mianowicie wiertarko-wkrętarkę lum wiertarko-wkrętarkę z udarem.
Przykład:
/http://www.megamajster.pl/akumulatorowa-wiertarko-wkretarka-makita-bdf451rfe.php?off=21
/http://www.megamajster.pl/akumulatorowa-wiertarko-wkretarka-udarowa-makita-bhp451rfe.php?off=2

Nigdy jednak nie miałem wkrętarki z udarem i zastanawiam się nad jakością pracy wkrętarki udarowej z wyłączonym udarem - czy udar ma to wpływ na precyzję podczas drobnych prac (np. wkręcanie 6tki wkrętu). Ponieważ cena obu modeli jest podobna.
Proszę o opinię na temat czy udar w takim sprzęcie to dobre rozwiązanie.

molok78
Zaawansowany
Zaawansowany

Re: Wkrętarka z udarem czy nie

Post autor: molok78 »

Funkcja udaru nie ma wpływu na zwykłą prace wkrętarki.Jest to dodatek do wersji podstawowej. :wink:

RafałW
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Post autor: RafałW »

Kupuj z udarem. Czasami ten udar się przydaje w sytuacji gdy trzeba wywiercić w mało wygodnym miejscu dwa - trzy otwory a rozkładanie wiertarki, kabli jest czasochłonne. Jednakże przestrzegam przed ciągłym zastępowaniem wiertarki udarowej sieciowej wiertarką udarową akumulatorową. Częste korzystanie z funkcji udaru zmniejsza czas pracy na pojedyńczym akumulatorze, a to wiąże się z częstym ładowaniem akumulatorów. Jednakże z własnego doświadczenia mogę polecić - kupuj z udarem.

Przemek

Post autor: Przemek »

ja bym kupił z udarem zawsze może sie przydać

alp79
Początkujący
Początkujący

Post autor: alp79 »

Wielkie dzięki za radę, niebędę się więc wahał i kupię z udarem jak mówicie ... może się przydać.
Pozdrawiam
alp79

ODPOWIEDZ

Wróć do „Narzędzia dekarskie, narzędzia budowlane”