Witam
Mam takie pytanie na ktore nie potrafie znalezc odpowiedzi.
Otorz przymierzam sie do kupna nowego mieszkania od dewelopera.
Mieszkanie jest super i w ladnym ukladzie ale ma podstawowy mankament.
Salon z aneksem kuchennym nie posiada przylacza do wody i ujscia kanalizacji.
Spowodowane jest to tym ze w mieszkaniu jest tylko jeden pion (w lazience).
Deweloper powiedzial ze trzeba sobie samemu podciagnac ujecia do aneksu.
Moim pytaniem jest to jak to sie ma do prawa budowlanego - bo tak na prawde to deweloper sprzedaje mieszkanie bez kuchni.
Jesli ktos ma jakas wiedze na ten temat i jest w stanie mi pomoc to bede wdzieczny
Pozdrawiam
Michal
Brak Kuchni w nowym mieszkaniu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
YorkSalonMeblowy
- Zainteresowany

Re: Brak Kuchni w nowym mieszkaniu
Generalnie wychodzi na to,że deweloper sprzedaje mieszkanie z kuchnią,ale bez podstawowych instalacji,za które będzie trzeba ponosić dodatkowe koszty. A rozmawiałes z nim?? Może da sie w zamian za to wynegocjować tańszą cenę mieszkania?
Myślę, że spokojnie możesz z nim negocjować cenę, ponieważ w Twoim aneksie nie ma podstawowych instalacji. Ale spokojnie możesz sobie z tym poradzić na własną rękę - jak będziesz miał dobre biuro projektowe (mogę polecić n-design, bo z nimi współpracowałem i mogę powiedzieć że oni są pro), to spokojnie nie będzie z tym problemu.
-
samouk
Witam,Jepp1983 pisze:Moim pytaniem jest to jak to sie ma do prawa budowlanego Jesli ktos ma jakas wiedze na ten temat
Prawo budowlane nie nakazuje posiadania kuchni. W tym przypadku klienci tego dewelopera powinni mu uświadomić, ze sprzedaje bubel (nie kupując u niego) albo tak jak mówią przedmówcy, wytargować, ile się da. Ale przedtem dokładnie sprawdzić, czy to w ogóle da się zrobić, bo może były takie błędy (w pogoni za zyskiem), że będzie to technicznie b. kosztowne lub wręcz niemożliwe.
pozdr.
Jerzy
Na Twoim miejscu nie kupiłabym mieszkania od tej firmy, po jakimś czasie może się okazać, że mieszkanie ma więcej mankamentów, niewidocznych na pierwszy rzut oka. U mnie okazało się, że robotnicy pożałowali pianki i walka z grzybem trwała 5 lat. Jeśli ktoś traktuje w ten sposób klienta na wstępie to możesz się spodziewać kolejnych niespodzianek. Dla mnie to jakaś paranoja i Alternatywy 4 to o czym piszesz brak kuchni???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Szczerze odradzam
dekoracja domu
dekoracja salonu
dekoracja salonu