Czy wodociągi mogą mnie obciążyć rachunkami za sąsiada??
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
skarbeczek202
- Początkujący

Czy wodociągi mogą mnie obciążyć rachunkami za sąsiada??
Hej!! Mam taki problem, że mieszkam w domku 2 rodzinnym (ja na dole,a pewien facet na górze) i niedawno WODOCIĄGI założyli nam licznik główny na cały dom (a ja mam osobny licznik w swojej łazience na moje mieszkanie) noi niestety teraz przysłali na mnie jeden ogólny rachunek do zapłaty,a ja nie mogę się dogadać z facetem z góry żeby zapłacił swoją cześć.
Ale chodzi też oto,że gdy zakładali ten główny licznik to umowę podpisał pan z góry , a ja nie chciałam nic podpisywać ponieważ mam swój osobny licznik , a wodociągi zapisały ten główny licznik na mnie nie wiem czy mieli prawo do tego?? Gdzie mogę to zgłosić i do kogo się zwrócić??
Proszę bardzo Was o pomoc!!!
Dziękuje.
Ale chodzi też oto,że gdy zakładali ten główny licznik to umowę podpisał pan z góry , a ja nie chciałam nic podpisywać ponieważ mam swój osobny licznik , a wodociągi zapisały ten główny licznik na mnie nie wiem czy mieli prawo do tego?? Gdzie mogę to zgłosić i do kogo się zwrócić??
Proszę bardzo Was o pomoc!!!
Dziękuje.
Re: Czy wodociągi mogą mnie obciążyć rachunkami za sąsiada??
Jeżeli to Ty miałeś popisaną umowę z wodociągami a sąsiad nie, to ni mieli za bardzo możliwości podpisać z tym panem umowę, bo on nie jest odbiorcą. Nie rozumiem tylko po co zakładali drugi licznik główny jak, z tego co napisałeś, ty licznik już miałęś. Proszę o więcej danych to Ci pomogę.
-
skarbeczek202
- Początkujący

nie, nie żle mnie zrozumiałeś!!! umowa jest podpisana na tego pana,a nie na mnie!!! a tak w ogóle to mój były mąż-dokładniej!!
Nie móc sie dogadac z byłym męzem, masakra. A wracając do tematu czy nie mozesz iśc do biura wodociągów wyjaśnić sprawe?? Jestem pewny że nikt tam nie gryzie
Skoro jest na tego Pana, to raczej nie będą Cię obciążać. Raczej to ni mają za bardzo podstaw. Ale jak ex nie będzie płacił to odciąć Cię jak najbardziej mają prawo A w ogóle to dam Ci radę jak to załatwić. Idź do wodociągów i spytaj się, jak możesz zrobić rozdział opomiarowania tak, aby ten Pan (fajnie piszesz o swoim ex) był na osobnym liczniku i Ty również. Najlepiej byłoby, gdybyś sobie po prostu zrobiła swoje osobne przyłącze.
Jak będziesz chciała zrobić ten rozdział to mogę pomóc. Proszę pisać na priv.
Jak będziesz chciała zrobić ten rozdział to mogę pomóc. Proszę pisać na priv.
-
skarbeczek202
- Początkujący

byłam i kazali napisać mi podanie o rozdzielenie i poprawienie rachunków-no i oczywiście uzasadnienie,(że jestem z tym panem w separacji prawnej itd. itp) no niestety ja nie mam pojęcia jak to mam zrobić.
Twoje dane
Dane wodociągów
Proszę o wydanie warunków technicznych rozdziału opomiarowania w budynku nr ... przy ul ... .
jednocześnie proszę o weryfikację rachunków za wodę za okres ...
Prośbę uzasadniam koniecznościa podpisania odrębnej umowy, ponieważ z dotychczasowym odbiorcą tzn Panem... jest w separacji prawnej i chcę uniknąć wszelkich opóźnień i nieporozumień związanych z koniecznością wspólnego rozliczania za wodę.
Podpis
Tu masz taki tzw. "szymel" Możesz to jakoś wygładzić i powinno Ci wystarczyć. Jak będziesz potrzebowała projekt tego rozdziału to pisz na priv. Coś wymyślimy
Dane wodociągów
Proszę o wydanie warunków technicznych rozdziału opomiarowania w budynku nr ... przy ul ... .
jednocześnie proszę o weryfikację rachunków za wodę za okres ...
Prośbę uzasadniam koniecznościa podpisania odrębnej umowy, ponieważ z dotychczasowym odbiorcą tzn Panem... jest w separacji prawnej i chcę uniknąć wszelkich opóźnień i nieporozumień związanych z koniecznością wspólnego rozliczania za wodę.
Podpis
Tu masz taki tzw. "szymel" Możesz to jakoś wygładzić i powinno Ci wystarczyć. Jak będziesz potrzebowała projekt tego rozdziału to pisz na priv. Coś wymyślimy
-
krzysztofkhn
- Zainteresowany

Hej !
Jak to nie wiesz ?
Przecież umiesz pisać !
Pozdrawiam.
Jak to nie wiesz ?
Przecież umiesz pisać !
Pozdrawiam.
krzyś.