Impregnacja czy oszustwo?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
DOCIEKLIWY
Słyszałem że tartaki , składy sprzedając drewno impregnowane na więźbę dachową wkładają drewno w pigment aby nadać mu kolor udając impregnację. Jak wykryć oszustwo?
-
Gość
-
IDM-SERVICE
- Superużytkownik

Witam
Należy obrać drogę inną. Tzn. Kupujesz drewno nieimpregnowane poddajesz je oględzinom, a następnie zlecasz impregnację. Niekoniecznie w tym samamy tartaku.
W załączeniu przesyłam szkic pozyskania drewna konstrukcyjnego z drewna tartacznego.
Nie zawsze klienci - inwestorzy zwracają uwagę na to jak przebiegają słoje w zakupioym drewnie. A ma to istotny wpływ na jego późniejsze zachowanie i wytrzymałoś.
Pozdrawiam
Dariusz
Jest takie powiedzenie ..."Okazja czyni ......"..Słyszałem że tartaki , składy sprzedając drewno impregnowane na więźbę dachową wkładają drewno w pigment aby nadać mu kolor udając impregnację. Jak wykryć oszustwo?
Należy obrać drogę inną. Tzn. Kupujesz drewno nieimpregnowane poddajesz je oględzinom, a następnie zlecasz impregnację. Niekoniecznie w tym samamy tartaku.
W załączeniu przesyłam szkic pozyskania drewna konstrukcyjnego z drewna tartacznego.
Nie zawsze klienci - inwestorzy zwracają uwagę na to jak przebiegają słoje w zakupioym drewnie. A ma to istotny wpływ na jego późniejsze zachowanie i wytrzymałoś.
Pozdrawiam
Dariusz
- Załączniki
-
- schemat pozystania drewna z tartacxzki
- Przekrój drewna.gif (4.76 KiB) Przejrzano 1978 razy
Góral z Sudet
-
WYKONAWCA
IMPREGNACJA NA BUDOWIE
Można impregnować na budowie Można to zrobić w następujący sposób : wokać dół na ok.0,5m szer . 0,5m2 dł wg uznania wyłożyć go folią tak aby impregnat nie wnikał w glebę i zalać odpowiednim stężeniem impregnatu. Można również malować drewno lub opryskiwać impregnatem. Są to wbrew pozorom dość drogie metody... droższe niż 50 czy 60 zł jakie oferują tataki:(
-
IDM-SERVICE
- Superużytkownik

IMPREGNACJA NA BUDOWIE
Witam
Jak to mówią
..." Kto szuka Ten znajdzie"...
Pozdrawiam
Dariusz
Wesołych świąt
Jak to mówią
..." Kto szuka Ten znajdzie"...
Pozdrawiam
Dariusz
Wesołych świąt
Góral z Sudet
-
IMPREGNATY
- Początkujący

Witam
Oczywiste jest to że składy drzewne, tartaki oszukują na impregnacji drewna.
Wiem to z doświadczenie ponieważ zajmuję się produkcją impregnatów do drewna.
Własciciele tartaków i składów drzewnych kupują ode mnie tylko pigment i o impregnacie nawet nie chcą słyszeć!!!!! Barwią drewno na piękny kolor i klient jest zadowolony że kupił zaimpregnowane drewno
Proponowałbym impregnować drewno we własnym zakresie, nawet kiedy najgorzej to zrobicie(mało profesionalnie) bedzie napewno lepiej to zrobione niż drewno kupione po pseudo impregnacji. Chcących zaczerpnąć więcej informacji proszę o kontakt mailowy impregnaty@o2.pl Pozdrawiam
Oczywiste jest to że składy drzewne, tartaki oszukują na impregnacji drewna.
Wiem to z doświadczenie ponieważ zajmuję się produkcją impregnatów do drewna.
Własciciele tartaków i składów drzewnych kupują ode mnie tylko pigment i o impregnacie nawet nie chcą słyszeć!!!!! Barwią drewno na piękny kolor i klient jest zadowolony że kupił zaimpregnowane drewno
- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik

- Kontakt:
-
Przemek
-
antonisiek
- Początkujący

-
Przemek