Tania instalacja

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

lolo
Początkujący
Początkujący

Tania instalacja

Post autor: lolo »

Witam. Buduję dom i jestem na etapie CO. Mam następujące pytania: Jeśli ogrzewanie będzie na paliwo stałe (węgiel, flot) to mogę zastosować rury z tworzywa sztucznego?; Rury mam zamiar puścić w podłodze. Czy zamiast rury w otulinie z wkładką AL(ok.10zł/mb) mogę zastosować rurę do ogrzewania podłogowego i zabezpieczoną peszlem do przewodów elekrtycznych(3zł+1zł)? Może ktoś tak już robił? Jekie artumenty są za a jakie przeciw?

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

Rura w peshlu??? Dobrze napisałeś?

lolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: lolo »

Rura przewidziana do wykonania ogrzewania podłogowego, na którą jest naciągnięty peszel przeznaczony do prowadzenia przewodów elektrycznych(zamiast rury w otulinie). Jak piszę niejasno, to dam fotki może, ale jeśli ktoś chce zrozumiec, to pewnie wie o co chodzi :>

Grzesiek13
Początkujący
Początkujący

Post autor: Grzesiek13 »

Przy kotle na paliwo stałe raczej unika się stosowania tworzywa, jeśli chcesz to najlepiej z wkładka Al. Ważne by nie była to rura do podłogówki (taka typowa o niskiej wytrzymałości na temperaturę do 60 st. C) a rura do 95 st. C. Odejście od kotła musisz zrobić rurą metalową.
Wykonawstwo instalacji sanitarnych i grzewczych
Skontaktuj się z nami, a prześlemy Ci ofertę.
insterm@wp.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”