folia do azbestu

Bez materiałów chemii budowlanej nie można wyobrazić sobie żadnych prac budowlanych i remontowych. Wybór materiałów jest ogromny, a ciągle pojawiają się nowe, ciekawe produkty. Jakie materiały zastosować w konkretnym przypadku? Które ułatwią i usprawnią budowę i remont? Czym tynkować, malować, impregnować, kleić, uszczelniać i czyścić?

Moderator: Deitermann

Waldek_W

folia do azbestu

Post autor: Waldek_W »

Słyszałem o foliach które zabezpieczają płyty eternitowe i podobno produkuje je właśnie Deitermann. Czy mogę dowiedzieć się więcej na temat tych folii?

Gość

Post autor: Gość »

to prawda. Mają artykuł poczytaj sobie http://www.e-dach.pl/1349_3352.htm
Pozdrawiam Zośka

Gość

Post autor: Gość »

Superflex fdf ten produkt się nazywa. Ale jak się sprawdza w praktyce nie wiem. Czy ktoś ma to u siebie na dachu i może potwierdzić, że ten produkt jest trwały?

Awatar użytkownika
Rudy
Aktywny
Aktywny

Post autor: Rudy »

Azbest można chwilowo zabezpieczyć, ale i tak trzeba go będzie usunąć do 2032 roku co reguluje ustawa. Wszelkie jego "maskowania" to tylko prowizorka i wywalanie kasy w błoto. Zamiast odraczać wymianę dachu przez inwestowanie co 5 lat w konserwację azbestowego pokrycia lepiej ponieść jednorazowy wydatek i usunąć go od razu.

A to ciekwy cytat z tej ustawy: "Ponadto w Polsce, wyroby zawierające azbest użytkowane są w okresie od 10 do 50 lat. Przy założonym okresie usuwania na lata 2003 - 2032, wiele z tych wyrobów przekroczy wszelkie normy i granice bezpiecznego użytkowania. Dlatego kolejność usuwania wyrobów zawierających azbest powinna być określona w lokalnych programach."
miłego dnia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chemia budowlana”