SIATKA OGRODZENIOWA CZY MOZNA ZAŁOŻYĆ PO NACIĄGNIĘCIU DRUTU?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
SIATKA OGRODZENIOWA CZY MOZNA ZAŁOŻYĆ PO NACIĄGNIĘCIU DRUTU?
WITAM
MAM PYTANIE:
MOI FACHOWCY SIE TROCHE POSPIESZYLI I ZAŁOŻYLI i NACIĄGNELI MI 3 LINkI STALOWE - przed włozeniem w siatkę.
dziś dostarczyli mi siatkę-
Czy teraz mogę jakoś wpleśc dolną i górna linkę w siatkę i naciągnac siatkę , czy bede musiał zdemontować dolny i górny naciąg i nast. wpleść go w siatke i ponownie naciągnac?????
MAM PYTANIE:
MOI FACHOWCY SIE TROCHE POSPIESZYLI I ZAŁOŻYLI i NACIĄGNELI MI 3 LINkI STALOWE - przed włozeniem w siatkę.
dziś dostarczyli mi siatkę-
Czy teraz mogę jakoś wpleśc dolną i górna linkę w siatkę i naciągnac siatkę , czy bede musiał zdemontować dolny i górny naciąg i nast. wpleść go w siatke i ponownie naciągnac?????
Re: SIATKA OGRODZENIOWA CZY MOZNA ZAŁOŻYĆ PO NACIĄGNIĘCIU DR
Raczej będziesz musiał ściągnąć siatke bo niektórzy to pierw rozwijają siatke,a pózniej przeplatają drut,jeszcze dolny i górny drut to da się zrobić,ale dużo z tym zabawy[może ktoś zna inny sposób]
Pozdrowienia
Trochę zrobili to w złej kolejności. Jedynie zdemontować drut pojedynczo i go "wpleść" i tak z pozostałymi.
-
dominatorrr
- Początkujący

Najpierw naciąga się siatkę ręcznie, a dopiero potem wplątuje się drut, od góry i na dole, a najlepiej jeszcze w środku. Pozdrawiam
Witam wszystkich użytkowników. 
Nie ma takiej możliwości, coś kolego za bardzo wymyślasz
Nie ma takiej możliwości, coś kolego za bardzo wymyślasz
Pozdrawiam,
Nie no fachowcy zawsze się pośpieszą i zrobi,ą tak by im pasowało. Ja sam zakładałem ogrodzenie bo mi dali termin 6 tygodni a ja musiałem szybko dom ogrodzić. Zakładanie ogrodzenia jest całkiem proste montowanie siiatki na osadzonych słupkach to juz przyjemność. Warto jednak przeczytac instrukcję tutaj np jest dobry opis ze zdjęciami:
-www.rabatka.pl/Montaz-siatki-ogrodzeniowej-poradnik,1.html
Jak już ma się równo i stabilnie zamurowane słupki to rozkladanie i naciąganie siatki to frajda. Jednak ja zakładałem tylko górny dut a potem przez siatkę przeciągałem dolny i środkowy jak już siatka wisiała na górnym drucie.
-www.rabatka.pl/Montaz-siatki-ogrodzeniowej-poradnik,1.html
Jak już ma się równo i stabilnie zamurowane słupki to rozkladanie i naciąganie siatki to frajda. Jednak ja zakładałem tylko górny dut a potem przez siatkę przeciągałem dolny i środkowy jak już siatka wisiała na górnym drucie.
-
marek litek
- Początkujący

Ciesze się, że miałem profesjonalistów u siebie 
griw.pl polecam
griw.pl polecam
-
Marcepan33
- Aktywny

Re: SIATKA OGRODZENIOWA CZY MOZNA ZAŁOŻYĆ PO NACIĄGNIĘCIU DRUTU?
Drut brałem i to w skali masowej od https://www.siatkopol-sklep.pl/, też siatka ogrodzeniowa później poszła, ale na indywidualne zamówienie pod ważniejszy projekt rolniczy. Miałem dofinansowanie i musiałem spełnić jakieś tam normy techniczne. Przez producenta udało się elegancko dogadać.