Makita za 1/3 ceny- o co chodzi?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Makita za 1/3 ceny- o co chodzi?
Gość dzwoni po firmach i oferuje zestaw Makity: młotowiertarka SDS-Max, szlifierka kątowa (jakaś duża), i mniejsza wiertarka z udarem, wszystko za 1800 zł. Nie podaję modeli, bo o tym z nim nie rozmawiałem. Wydało mi się to podejrzane, bo wg. moich ocen taki sprzęt jest wart dużo, dużo więcej.
Facet zapewnia, że to sprzęt oryginalny i nie pochodzący z kradzieży.
O co tu chodzi? Czy ktoś się spotkał z taką ofertą?
Facet zapewnia, że to sprzęt oryginalny i nie pochodzący z kradzieży.
O co tu chodzi? Czy ktoś się spotkał z taką ofertą?
Tak już nie raz.Kolega kupił niby nie kradziony młot udarowy też za 1/3 ceny,po miesiącu coś się popsuło i zawiózł do serwisu powiedzieli mu że jak dojdą co się dzieje to zadzwonią i zadzwonili na drugi dzień,jak przyszedł do serwisu gość z serwisu pyta się gdzie zakupił ten sprzęt i czy ma na to jakiś rachunek bo miesiąc wcześniej był u nich właściciel takiego sprzętu i podał numery seryjne akurat takiego modelu i o tych samych numerach
Pozdrowienia
-
buraczane_pole
- Aktywny

-
cytrolexus
- Początkujący

Istnieje również możliwość że oferowany sprzęt pochodzi z innego kraju gdzie ceny makity są znaczne niższe niż w polsce np. anglia. Warto jednak rozeznać się przed zakupem takich elektronarzędzi czy można je będzie ewentualnie naprawić w polsce gdyż wiele modeli nie trafia na polski rynek co skutkuje brakiem ich części.
Re: Gość handluje Makitą za 1/3 ceny- o co chodzi?
znajomy ma sklep internetowy z narzedziamiw sklepie w miescie mlote kosztuje 3200 wsklepie internetowym zrobil promocje za 2100 i jeszcze na tym zarabia mozliwe ze sprzet ma po starych cenach ,ale pewny jestem ,że nie handluje podróbami
-
cytrolexus
- Początkujący

Re: Gość handluje Makitą za 1/3 ceny- o co chodzi?
wypadałoby abyś podał o jakim modelu młotka rozmawiamy, bo często ceny są wygórowane i rzucone są na nie wielkie rabaty. Podaj model i wtedy porównamy czy cena 3200zł jest ceną cennikową czy wyssaną z palca. Pozdro