Witam na forum,
To moj pierwszy post:) Szukalem ale nie znalazlem wiec pytam:
- czy jest jakis czujnik ktory sprawdza np pole elektromagnetyczne i pokazuje gdzie idzie kabel ? Chodzi mi o wiercenie wielu roznych rzeczy w nowym domu, gdzie okazuje sie ze nie bardzo wiadomo ktoredy puszczona jest instalacja.
Z gory wielkie dzieki
Czym sprawdzić gdzie idą kable w ścianach
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Czym sprawdzić gdzie idą kable w ścianach
/http://www.bosch-pt.pl/boptocs2-pl/Product.jsp?country=PL&lang=pl&division=gw&ccat_id=101302&object_id=9442
-
elpapiotr
Witam.
1. po pierwsze, wykonał niezgodnie z projektem
2. po drugie - brak nadzoru inwestorskiego
3. po trzecie, przy braku projektu nie zrobił dokumentacji powykonawczej
4. po czwarte, nie zastosował się do wytycznych dotyczących wymiarowania i wyposażenia instalacji elektrycznych w budynkach mieszkalnych.
Teraz zrobił sie problem.
To źle, bardzo źle, gdy instalacja w nowym domu "puszczona" jest byle jak. Widocznie wykonawca :coffeeman pisze:Chodzi mi o wiercenie wielu roznych rzeczy w nowym domu, gdzie okazuje sie ze nie bardzo wiadomo ktoredy puszczona jest instalacja.
1. po pierwsze, wykonał niezgodnie z projektem
2. po drugie - brak nadzoru inwestorskiego
3. po trzecie, przy braku projektu nie zrobił dokumentacji powykonawczej
4. po czwarte, nie zastosował się do wytycznych dotyczących wymiarowania i wyposażenia instalacji elektrycznych w budynkach mieszkalnych.
Teraz zrobił sie problem.
Witam
Polecam fazer777 kosztuje 20 kilka złotych jest dośc dokładny a co bardzo istotne posiada regulator czułości i lokalizuje bezdotykowo wszystkie przewody pod napięciem do głębokości prawie 50 centymetrów, takim czujinkiem znalezłem wszystkie przewody w mieszkaniu
Pozdr
Polecam fazer777 kosztuje 20 kilka złotych jest dośc dokładny a co bardzo istotne posiada regulator czułości i lokalizuje bezdotykowo wszystkie przewody pod napięciem do głębokości prawie 50 centymetrów, takim czujinkiem znalezłem wszystkie przewody w mieszkaniu
Pozdr
-
buraczane_pole
- Aktywny

a świstak siedzi bo wiewiórka była nieletnialokalizuje bezdotykowo wszystkie przewody pod napięciem do głębokości prawie 50 centymetrów