rozbudowa domu

Szukasz pomysłów na oryginalne rozwiązania lub masz nietypowe pytania dotyczące budowy albo wykończenia domu? Tu znajdziesz radę i podpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

darius111
Początkujący
Początkujący

rozbudowa domu

Post autor: darius111 »

Witam! mam na imie Darek i szukam porady fachowców ,a mianowicie dostałem od rodziców dom z lat 50 strop rewniany ,sciany z cegły czerwonej,mam juz narysowany projekt,wystapiłem z wnioskiem o pozwolenie na budowe,czyliu jestem prawie po tych wszystkich formalnych sprawach,chce go rozbudowac czyli dobudowac z boku i w góre na 1,25m ale problem jaki ostatnio zauważyłem to popekane sciany zewnętrzne, zauważyłem rysy pekniecia.rysy na tynku scian zewnętrznych od góry wieńca do okna i pod oknem dalej az po fundament na scianie od strony drogi wojewódzkiej gzie dom znajduje sie 15 metrów od tej drogi,nie wiem co zrobic czy te pekniecia są spowodowane drganiami jakie wnoszą jeżdzące tam samochody ciezarowe tiry itp. czy to cos powaznego czy mozna ten dom rozburowywac,czy nie warto inwestowac co mogą oznaczac te pekniecia?
prosze o pomoc,fachowe porady pozdrawiam DAREK

kielo
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: PROSZE O POMOC!!!

Post autor: kielo »

Wrzuć jakieś fotki bo tak to trudno cokolwiek stwierdzić
Pozdrowienia

molok78
Zaawansowany
Zaawansowany

Re: PROSZE O POMOC!!!

Post autor: molok78 »

Pęknięcia oznaczeją że trzeba dokopać się doławy i tam zobaczyć co się dzieje :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne - najróżniejsze problemy, pytania ...”