mocowanie drewna w metalu trudne pytania:)

Szukasz pomysłów na oryginalne rozwiązania lub masz nietypowe pytania dotyczące budowy albo wykończenia domu? Tu znajdziesz radę i podpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

kamil26
Początkujący
Początkujący

mocowanie drewna w metalu trudne pytania:)

Post autor: kamil26 »

witam serdecznie

nie mam doswiadczenia w tego rodzaju sprawach dlatego bardzo prosze o pomoc doswiadczonych kolegow.

mam sporo pytan i mam nadzieje ze znajdzie sie chetny ktore na wszystkie odpowie:)

1 chce zamocowac drewniana listwe ... dosyc gruba moze okolo 2-4 cm do metalowej futryny na dzwi.... moje pytanie jak mam to zrobic?? tzn

jak mam dobrac grubosc wiertla zeby zrobic otwor w futrynie w stosunku do kolka...

nr2 co to ma byc za kolek? a moze wkret?

nr3 czy w drewnianym elemencie tez musze zrobic otwor tej samej grubosci co w metalu??

nr4 jakiego wiertla uzyc?

nr5 czy bedzie to pewniejsze polaczenie niz np w cegle dziurawce podkreslam ze na tej listwie chce sie bardzo dynamicznie podciagac czyli obciazenie jakie bedzie na niej spoczywac bedzie bardzo rozne podejzewam ze czasami nawet duzo ponad 150kg a czasami bliskie 0

bardzo was prosze o porade licze ze znacie odpowiedzi:)

kamil26
Początkujący
Początkujący

Re: mocowanie drewna w metalu trudne pytania:)

Post autor: kamil26 »

ok to moze prostsze pytanie

jak nalezy wiercic w metalu?? oczywiscie chodzi tutaj o futryne?? wszystko jedno jakie kupie wiertlo do metalu? czy wiertla do metalu tez roznia sie czyms miedzy soba?? jakie mam kupic?

oraz na jakie konkretnie obroty mam ustawic wiertarke? slyszalem ze to dosc wazne

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne - najróżniejsze problemy, pytania ...”