problem z watą

Jeżeli chcesz zaadaptować swoje poddasze to koniecznie musisz znać wszystkie aspekty, z jakimi możesz się spotkać przy remoncie poddasza. Oprócz tego w tym dziale poznasz pomysły innych na aranżacje tego pomieszczenia.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

Łukasz78
Początkujący
Początkujący

problem z watą

Post autor: Łukasz78 »

witam. mam pytanie jakiś czas temu założyłem watę szklaną na poddaszu ale nie zabezpieczyłem folią teraz para mi się skropliła i kapie woda
czy mogę teraz zabezpieczyć watę folia czy zdjąć watę wytrzepać z wody i wtedy zabezpieczyć folią
proszę o rade bo nie wiem co zrobić :(

samouk

Re: problem z watą

Post autor: samouk »

Jeszcze nie słyszałem o "trzepaniu" waty. Jeśli jest już taka wilgoć, że kapie, to wełna się pewnie tak napiła, że niewiele już pomoże (chyba, żeby ją zdjąć i wysuszyć). Przykrywać obecnie folią nie ma co, bo wełna nie spełnia już funkcji izolacyjnej (zimą będzie zamarzać, a latem - gnić).
Najszybciej by było na tym etapie ją wyrzucić i nową prawidłowo zaizolować foliami.
Powodzenia!

pozdr.
Jerzy

maciektau
rekomendowany doradca
Kontakt:

Re: problem z watą

Post autor: maciektau »

Po co te nerwy?!

Wełna nasiąka i wysycha. Trzeba tylko doprowadzić do radykalnego zmniejszenia wilgotności w pomieszczeniu. Łatwiej to zrobić latem, ale zimą też się da. Wypożyczyć mocny grzejnik z dmuchawą i zapewnić wentylację. A potem dokończyć poddasze.

Do Siego Roku!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Poddasze”