obróbka komina z miedzi bez lutowania ?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
obróbka komina z miedzi bez lutowania ?
Pochylenie 40*,membrama,karpiówka w luske ,komin z klinkieru pełnego .
Czy można wykonać połączenie między kominem a dachówką z miedzi nie lutujac jej ?
Czy można wykonać połączenie między kominem a dachówką z miedzi nie lutujac jej ?
Re: obróbka komina z miedzi bez lutowania ?
obrobka powinna byc zrobiona na zamek [ felc ]--- lutowanie --- stosuje sie tylko do rynien wiszacych [ miedz , tytan cynk , ocynk ] na dachu lutowanie wykluczone.
Dajcie specjaliści jakieś zdjęcia prawidłowo wykonanej obróbki komina z miedzi. Chętnie się podszkolę. Z góry dzięki
gunar-wycinam dachy z pasją
tu jest adres do zdjęcia, nie wiem czemu ale nie mogłem go wrzucić bezpośrednio
/http://www..../InfinityCMS/files/news/831.jpg
Czy wykonanie w ten sposób obróbki używając miedzi jest poprawne ?
/http://www..../InfinityCMS/files/news/831.jpg
Czy wykonanie w ten sposób obróbki używając miedzi jest poprawne ?
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Karpiówkę najlepiej położyć w łuskę i na pełnym deskowaniu. Jeśli chodzi o obróbkę komina w miedzi ja robię podwójną pod i nad dachówkę , wtedy jest pewność , że nie nawieje śniegu i wody. Nie trzeba żadnych nietrwałych uszczelek. Pozdrawia Was obżarty jak bąk Jan 
-
Przemek
DACHOŁAZ
mozesz dodac zdjecie w galerii ?
mozesz dodac zdjecie w galerii ?
ok. juz dodałem .
Witam,obróbka wykonana z miedzi będzie jak najbardziej poprawna,nad kominem jednak obróbka wchodząca pod połać musi być dłuższa min-20-30cm,dolne ,dwa boczne elementy,w górę też są za krótkie,pozdrawiam.
Ok. rozmawiałem z moim dekarzem i mówi że nie będzie miał żadnych problemów ze zrobieniem tego na rąbek bo już zęby na tym zjadł i niepotrzebnie się martwie Pozdrawiam 
- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik

- Kontakt:
Najlepiej wygląda wykonanie górnej i dolnej obróbki tak jak okno połaciowe a boki na nokach. Pozdrawiam.
Andrzeju masz może zdjęcia takiego komina "na nokach " ?
- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik

- Kontakt:
Mam ze swoich realizacji. Karpiówka, płytka włóknocementowa, łupek a nawet gont bitumiczny wyłącznie tak wykonuję. Podobnie okna połaciowe czy obróbkę ściany bocznej. Pozdrawiam.
Szukałem info w necie na temat obróbki komina i kosza na nokach ale nie udało mi się. Proszę o zdjęcia w trakcie pracy jeśli to możliwe do galerii lub na pocztę
Witam,kosza na nokach jeszcze nie widziałem,ale kominy są--nie idź na łatwiznę ---trochę włóż pracy w poszukiwania,pozdrawiam.