Sypialnia a garderoba i łazienka.
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Sypialnia a garderoba i łazienka.
witam jestem właśnie na etapie szukania projektu lub zastanawiania się nad projektem indywidualnym.Widziałem temat podobny ale chyba nie identyczny chodzi o to co sądzie państwo o stworzeniu na poddaszu domu strefy sypialnej .Polega to na tym ,ze znajdują się tam np. 4-5 sypialnie które mają połączenie bezpośrednie z łazienką ale w przejściu miedzy sypialnia łazienką jest garderoba po obydwóch stronach. Oczywiście przed wejściem do garderoby i do łazienki znajdowałyby się drzwi. Pomysł z łazienką przy pokoju widziałem u kolegi a pomysł przegrodzenia jej jeszcze zaobserwowałem w USA.Pomogłoby to w zaoszczędzeniu czasu.Myślę jednak czy nie zrobić tak że jedna łazienka miałaby 2 wejścia z pokoi. co państwo tym sadzicie.
Re: Sypialnia a garderoba i łazienka.
Pomysł z dwoma wejściami do łazienki mi się raczej nie podoba. W przyszłości może Cię denerwować jak będziesz chciał sie np zrelaksować z żona i wziąść wspólna kąpiel. Będiesz tylko myślał na które drzwi zerkać czy ktoś Cie nie podgląda albo nie podsłuchuje.Łukasz789 pisze: jedna łazienka miałaby 2 wejścia z pokoi. co państwo tym sadzicie.
Sypialnia na poddaszu to fajne rozwiązanie pod warunkiem, że w lecie będzie tam zamontowana jakaś klimatyzacja, bo jak wiadomo w pomieszczeniach na poddaszu jest zawsze duszno. Najlepiej zrobić sobie meble na wymiar żeby to jakoś wyglądało.
Podoba mi się taki pomysł. O ile często można się spotkać z wejściem do jednej łazienki z dwóch różnych sypialni, o tyle zrobienie przed tymi wejściami jeszcze garderoby jest dosyć innowacyjne dla mnie
Zastanowiłabym się jednak nad tym która garderoba miałaby należeć do kogo
Bo na przykład ja bym chciała mieć ze swojej sypialni wejście bezpośrednio do swojej garderoby, a do drugiej garderoby wyeksmitowałabym ciuchy swojego faceta 
Tak czy inaczej możesz sam sobie zaprojektować takie rozwiązanie, a później skonsultować swój projekt z jakimś architektem lub projektantem, bądź też od razu zgłosić się do jakiegoś biura projektowego (np. n-design.pl), w którym zrobiliby Ci wizualizacje Twojego pomysłu.
Tak czy inaczej możesz sam sobie zaprojektować takie rozwiązanie, a później skonsultować swój projekt z jakimś architektem lub projektantem, bądź też od razu zgłosić się do jakiegoś biura projektowego (np. n-design.pl), w którym zrobiliby Ci wizualizacje Twojego pomysłu.
lava pisze: Tak czy inaczej możesz sam sobie zaprojektować takie rozwiązanie, a później skonsultować swój projekt z jakimś architektem lub projektantem, bądź też od razu zgłosić się do jakiegoś biura projektowego (np. n-design.pl), w którym zrobiliby Ci wizualizacje Twojego pomysłu.
Ja zdecydowanie zrobiłabym to sama, a potem konsultowała się z kimś o wiele bardziej doświadczonym niż ja.
Swoją drogą, ten temat trochę mnie przygnębił, bo jak pomyślę, że mi faktycznie przydałaby się garderoba (za dużo ciuchów, oj za dużo), ale żeby ją zrobić musiałabym zlikwidować pomieszczenie z wc lub zburzyć ścianę i zarekwirować trochę przestrzeni sąsiadów (
W sumie to taki bardzo nowoczesny trend łączenie kilku sypialni łazienką, ale wydaje mi się, że ten trend sie sprawdzi, bo to bardzo ekonomiczne. Nie trzeba wtedy myśleć o 2 łazienkach dajmy na to. Jak dom jest jednak duzy, to na każdym piętrze przydałaby się dodatkowa łazienka.
Faktycznie takie rozwiązanie jest bardzo ciekawym i nowoczesnym pomysłem. Ciekawie ciekawie muszę przyznać. Nie tylko będzie bardzo wygodne dla domowników, ale też wprowadzi nietypowy wygląd. Mnie takie rozwiązanie bardzo się podoba, ale w razie wątpliwości można się z kimś skonsultować. 
- grupa-remontowa
- Aktywny

- Kontakt:
Sądzę , że to dobry pomysł.
- Szafy Gorzów Wlkp.
- Początkujący

- Kontakt:
Pomysł jest trafiony na 100% często realizujemy takie zamówienia, i z tego co wiem później w praktyce też się sprawdza,wszystko jest w jednym ciągu komunikacyjnym i łatwo dostępne.Polecam takie rozwiązanie.
Od 1992 zajmujemy się produkcją mebli