IBF IBF - CZY ZNACIĘ TĘ DACHÓWKĘ?

Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

renman

Post autor: renman »

Czy ktoś z Państwa zna dachówkę cementową IBF???
Chcę taką zakupić do pokrycia dachu.. ale chciałbym prosić o poradę, czy w ogóle warto..
Pozdrawiam

IDM-SERVICE
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: IDM-SERVICE »

Witam

Myślę, że powinieneś zacząć od sprawdzenia jaki rodzaj pokrycia masz ujęty w projekcie.

Czy IBF czy inna

Najlepsza jest ceramiczna. Akle i tym samym droga.
Przykładowo CREATON, WIEKOR, JOPEK itd.

Myślę, że ważne jest jak dana partia jest wykonana. Czy spełnia wymogi nory według której została wykonana.

Przykładowo. Na jednej z budów Teściu INWESTORA chcąc oszczędzić (bo niejako dopłacał do interesu) wbudował dachówkę ceramiczną ale 2 - 3 gatunek (źle wypalona ), nie przykjąłem jej, ale na pisemne oświadczenie TEŚCIA , że zdejmuje ze mnie jako kierowniak budowy odpowiedzialność za ten materiuał. Okazało się , że owa dachówka nie przetrzymała pioerwszego sezonu zimowego i na wiosne została zmieniona.

Myślę, że każada jest dobra. IBF jest jedną z lepszych firm. Ale polecałbym BRASS , która ma dachówki kształtowe pozwalające zastapić obróbki blacharskie. Co jest dość istotne w późniejszej eksploatacji dachu.

Pozdrawiam i życzę wesołych świąt
Dariusz
Góral z Sudet

Gość

Post autor: Gość »

sprzedaję IBF i Braasa. Polecam zdecydowanie IBF mimo, że mam na nim gorszy rabat. Lepsza obsługa i żadnych problemów.

Gość

IBF - bardzo dobra dachówka, sam mam i kilku moich znajomych również. U kumpla był problem bo było około 100 szt. stłuczonych, na drugi dzień przyjechali, wymienili. Dystrybutor powiedziałkoledze, że stłuczki się zdażają ale w przeciwieństwie do Braasa tutaj z wymianą nie ma problemu.

Gość

IBF - bardzo dobra dachówka, sam mam i kilku moich znajomych również. U kumpla był problem bo było około 100 szt. stłuczonych, na drugi dzień przyjechali, wymienili. Dystrybutor powiedziałkoledze, że stłuczki się zdażają ale w przeciwieństwie do Braasa tutaj z wymianą nie ma problemu.

Gość

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pokrycia dachowe”