adaptacja poddasza
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
adaptacja poddasza
witam !!!mam takie pytanko.zamierzam adaptowac poddasze i mam kilka pytan co do remontu.bede musial zrobic wylewki mysle dac steropian 5 cm do tego poddasze zamierzam ocieplic welna 15 +5 a dylemat mi sie pojawia przy scianach szczytowych-otoz mur ma 20 cm czy nie jest to za malo?
co mam zrobic?
ocieplic od srodka?czy tez w zupelnosci powinno byc cieplo bo poddasze bedzie ocieplone i wylewka tezco zrobic najlepiej?a moze dac wate na sciane i postawic mur na 10cm?bardzo prosze o rady
co mam zrobic?
ocieplic od srodka?czy tez w zupelnosci powinno byc cieplo bo poddasze bedzie ocieplone i wylewka tezco zrobic najlepiej?a moze dac wate na sciane i postawic mur na 10cm?bardzo prosze o rady
-
GipsKarton
- Superużytkownik

Re: adaptacja poddasza
a strop wykonany jest z?
strop wykonany jest z zel betu!dom jest dosyc wysoki ma piwnice parter 1 pietro i strych
Witam,mariusuk pisze:strop wykonany jest z zel betu!dom jest dosyc wysoki ma piwnice parter 1 pietro i strych
zamiast wylewki zastanów się nad czymś lżejszym.
Z pewnością szybciej i lepiej odizolujesz istniejące pomieszczenia.
Pozdrawiam
AKUSTA
Podłogi termoakustyczne na legarach.
-
Patryk1983
- Początkujący

- Kontakt:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx spam xxxxxxxxxxxxxx
-
samouk
Witam,mariusuk pisze:dylemat mi sie pojawia przy scianach szczytowych-otoz mur ma 20 cm czy nie jest to za malo? co mam zrobic? ocieplic od srodka?
A z czego są wymurowane te ściany szczytowe? Czy ze zwykłej cegły? Napisz, czemu nie przewidujesz ocieplenia tych ścian z ZEWNĄTRZ?
Pozdr.
Jerzy
Dobrze będzie, jeśli skonsultujesz się z jakąś firmą architektoniczną. Z tego co mi wiadomo z doświadczenia, bardzo profesjonalnie do takich spraw podchodzi n-design. Doradzą Ci, jak to zrobić, żeby było dobrze. Nam projektowali biuro i wszystko wyszło super.
Myślę, że będzie dobrze jeśli swoją koncepcję przedyskutujesz z jakimś projektantem. Moim zdaniem tak będzie najlepiej. jest wiele firm, które mogą ci pomóc. Moim zdaniem tak będzie lepiej. A wspomniana wyżej firma ( n-design) jest niedroga, bo zawsze dostosowują koszt projektu do budżetu klienta.