Kupiłem mieszkanie. Na scianie bylo kilka niechcianych rysunków namalowanych kredka przez dziecko. Chcialem sie tego pozbyc i wzialem szmatke nasaczona plynem do szyb mr muscle. Rysunki nie chcialy zejsc wiec zastosowalem tercie papierem sciernym i wtedy sie ich pozbylem.
Pomalowalem sciane farba sniezka barwy natury. Gdy farba wyschla to w miejscu gdzie tarlem szmatka z plynem mam teraz plame. Juz kilka razy staralem sie ja zamalowac. Polozylem na to miejsce chyba z 8 warstw farby i nic. Plama jest caly czas.
Sciana przed malowaniem byla gruntowana gruntem firmy kreisel.
Plama na ścianie po płynie do mycia szyb.
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Plama na ścianie po płynie do mycia szyb.
Malowanie tymi emulsjami(czytaj mlekiem) nic nie da.Karamba26 pisze:Kupiłem mieszkanie. Na scianie bylo kilka niechcianych rysunków namalowanych kredka przez dziecko. Chcialem sie tego pozbyc i wzialem szmatke nasaczona plynem do szyb mr muscle. Rysunki nie chcialy zejsc wiec zastosowalem tercie papierem sciernym i wtedy sie ich pozbylem.
Pomalowalem sciane farba sniezka barwy natury. Gdy farba wyschla to w miejscu gdzie tarlem szmatka z plynem mam teraz plame. Juz kilka razy staralem sie ja zamalowac. Polozylem na to miejsce chyba z 8 warstw farby i nic. Plama jest caly czas.
Sciana przed malowaniem byla gruntowana gruntem firmy kreisel.
Proponuje przemalowac cala sciane (z ta plama) farba olejna, a potem jeszcze raz mlekiem dla jednakowego koloru w calym pokoju i bedzie git.
UNIKOM WSZELKIEJ PRACY!!!!
w/g Ciebie farba sniezki to mleko?? Dlaczego tak sadzisz?
Dlaczego mam pomalowac cala sciane farba olejna? To ma byc typowa farba olejna czy jakas konkretna do podkladu przed malowaniem emulsja.
Dlaczego mam pomalowac cala sciane farba olejna? To ma byc typowa farba olejna czy jakas konkretna do podkladu przed malowaniem emulsja.
A może wystarczy przykleić jakąś naklejkę na ścianę?? Nie tylko pozbędziesz się niechcianej plamy ale też twoje ściany nabiorą niepowtarzalnego wyglądu;) Co ty na taki pomysł?? jeśli chciałabyś kupić taką naklejkę możesz zajrzeć na stronę sklepu decorations.pl. Polecam taki sposób na pozbywanie się plam ze ściany:)
Ja maluje farbami sikkensa i takich problemow nie mam. One super kryja.
Pare lat temu robiac sufit podwieszany ktos mi przykleil lep na muchy na tym suficie. Potem ten sufit pomalowalem 3x farba ( czyt mlekiem) i plama nadal byla po tym lepie. Przemalowalem raz olejna a potem znowu mlekiem i wszystko zniknelo.
Pare lat temu robiac sufit podwieszany ktos mi przykleil lep na muchy na tym suficie. Potem ten sufit pomalowalem 3x farba ( czyt mlekiem) i plama nadal byla po tym lepie. Przemalowalem raz olejna a potem znowu mlekiem i wszystko zniknelo.
UNIKOM WSZELKIEJ PRACY!!!!