koszt budowy domu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
emiemiemiemiemi
- Początkujący

koszt budowy domu
Witam! Zapewne nie bede orginalna ze swoim zapytaniem: Ile to bedzie mniej wiecej kosztowac? Mianowicie mam wybudowy parter domu i chcialabym poprowadzic od tego gore 140m kw, schody murowane przed domem, dach prosty, maly balkon. Czy ktos moglby mi mniej wiecej powiedziec jakich funduszy potrzebuje? I czy zna ktos dobra, solidna grupe budowlana? (i nie za droga oczywiscie:)
-
Zaneta1108
- Początkujący

Re: koszt budowy domu
Witam.
Ja chcę wybudować najtańszy mały domek dla rodziny trzyosobowej,prosty najtańszy,dużo prac musimy sami zrobić,nie mamy zaoszczędzonych pieniędzy,nie mogę wziąc dużego kredytu,chodzi mi o dom parterowy ,około 77 m2,dwuspadowy,ile to może kosztować-pomóżcie,dodam ,że to wioska w woj pomorskim.
Dziękuję
Ja chcę wybudować najtańszy mały domek dla rodziny trzyosobowej,prosty najtańszy,dużo prac musimy sami zrobić,nie mamy zaoszczędzonych pieniędzy,nie mogę wziąc dużego kredytu,chodzi mi o dom parterowy ,około 77 m2,dwuspadowy,ile to może kosztować-pomóżcie,dodam ,że to wioska w woj pomorskim.
Dziękuję
Stan deweloperski takiego prostego małego domu to koszt około 150-160tys. złZaneta1108 pisze:Witam.
Dziękuję
-
szmergiel82
- Początkujący

- Kontakt:
Dom w technologii jakiej my proponujemy nie powinien kosztować więcej niż 2tyś zł za m2. Dom wykonany w technologi tradycyjnej (z cegły pełnej), ocieplony wełna mineralną gr 15cm. Robiliśmy kosztorys dla domu o powierzchni 160m2, cena za realizacje do stanu wykończeniowego. domu to 270tyś zł. Co więcej koszty ogrzewania przez cały sezon grzewczy wyniosły ok 700zł.
Pozdrawiam
Sebastian Sergiel
Pozdrawiam
Sebastian Sergiel
Uważam że wszystko zależy raz od miejsca zamieszkania, panujących tam cen, dwa od tego czego się oczekuje zrb-osinski.pl.tl/Tani-Dom.htm