osuszanie

Wilgoć w domu to trudny, ale często spotykany przypadek, szczególnie w starszych budynkach. Jak się jej pozbyć? Co zrobić by mieszkać w suchym, zdrowym domu? Jakie są sposoby osuszania budynków i murów? W tym dziale znajdziesz podpowiedzi co robić, by pozbyć się wilgoci i jej skutków.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

gab
Początkujący
Początkujący

osuszanie

Post autor: gab »

Witam,
mam wielką prośbę, ponieważ jestem laikiem w temacie. Ostatnio kupiłem mieszkanie od developera, które jest jeszcze w trakcie budowy ale jeszcze przed odbiorem podczas wizyty otrzymałem informację, że w wyniku deszczu doszło do zawilgocenia ścian (dotyczy ścian po jednej stronie budynku). Zrobiono nawierty na ścianach mniej więcej co 10 cm i podobno w niedalekim czasie nastąpi mechaniczne osuszanie.
mam pytanie czy takie osuszanie nie spowoduje problemów w przyszłości i na co zwrócić szczególną uwagę przy odbiorze????

MTW
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Re: osuszanie

Post autor: MTW »

gab pisze:Witam,
mam wielką prośbę, ponieważ jestem laikiem w temacie. Ostatnio kupiłem mieszkanie od developera, które jest jeszcze w trakcie budowy ale jeszcze przed odbiorem podczas wizyty otrzymałem informację, że w wyniku deszczu doszło do zawilgocenia ścian (dotyczy ścian po jednej stronie budynku). Zrobiono nawierty na ścianach mniej więcej co 10 cm i podobno w niedalekim czasie nastąpi mechaniczne osuszanie.
mam pytanie czy takie osuszanie nie spowoduje problemów w przyszłości i na co zwrócić szczególną uwagę przy odbiorze????

Witaj . Napisz cos więcej , jakie piętro jaki rodzaj osuszania bo niestety te dane są daleko nie wystarczające choć do suszenia po zalaniu w zasadzie używa się osuszaczy .
pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Osuszanie budynków - wilgoć i grzyb na ścianach”