Meble kuchenne jakie ?

Pomysły na wystrój kuchni, dobór armatury kuchennej i mebli. Porady jak zaprojektować funkcjonalną, oryginalną kuchnię. Radzimy jakie dobrać meble kuchenne, sprzęt AGD oraz odpowiedni zlewozmywak. Nowości dotyczące trendów w aranżacji przestrzeni kuchennej.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Spyker

Re: meble kuchenne jakie ?

Post autor: Spyker »

Mobalpa Heliante - świetne i nowoczesne kuchnie zdjęcia jednej z nich w mojej galerii.

ewelina_chmiel
Początkujący
Początkujący

Post autor: ewelina_chmiel »

Aleksander74 pisze:
Mała pisze:podobają mi się meble kuchenne firmy HTH Ekspert w kuchni. Oryginalne rozwiązania, porzadnie wykonane niestety dosyć drogie
Szanowny Forumowiczu,

Chcialbym podzielic sie z Toba szczegolami wspolpracy z frima HTH.

Zamowilismy kuchnie o wartosci 60 000 PLN (przed rabatem) i 49 000 PLN po rabacie.

Zamowienie zlozylismy 31 lipca 2009 roku.

meble kuchenne przyjechaly w 38 tygodniu 2009 roku. Niestety brakowalo jednej szafki. Zlozylismy reklamacje, po tygodniu przyjechala safka calkowicie biala, zamiast forniru w kolorze debu bielonego. Inna szafka natomiast nie byla oklejona fornirem, tylko obita grubymi plastikowymi listwami w zupelnie innym kolorze. Brakowalo rowniez mechanizmu (le Mans), przy czym obsluga HTH informowala nas, ze tak ma wlasnie byc i ze szafki moga byc biale (sic!) i ze "dokleja sie listwy na miejscu w Polsce" (sic!) i "mechanizm jest zamontowany dopiero po blacie" (sic!). Po wielokrotych prosbach pofatygowala sie do nas projektantka z HTH i stwierdzila, ze rzeczywiscie nasze uwai sa uzasadnione i wyslala kolejne zamowienie do Danii.

Po kilku tygodniach przyszla jedna szafka, znowu biala, ale tym razem z mechanizmem, druga szafka nie przyszla w ogole (chociaz projektantka uparcie twierdzila, ze druga szafka rowniez przyjechla w transporcie), natomiast przyslano nam te same identyczne plastikowe listwy do nabicia...

Zlozylismy wiec kolejna, identyczna reklamacje i do Danii, zgdonie z tym, oczywiscie, co powiedzial nam HTH Polska, poszlo kolejne zamowienie.

W zwiazku z tym, ze firma HTH nie wywiazala sie z umowy w terminie 30 dni, rozwazamy rezygnacje z umowy. Dzis rozmawialismy z kierowniczka salonu HTH na Targowku. Kierowniczka odmowila podania namiarow na prawnika, lub kancelarie prawna reprezentujaca firme HTH w Polsce. Odmowila rowiez podania namiarow na Prezesa HTH Polska.

Osobista rekomendacja jest taka: o ile nie stac Was na bardzo dobrego prawnika, nie sugeruje wstepowac w jakiekolwiek relacje z firma HTH. Po zaplaceniu calkowitej kwoty zamowienia przestajecie liczyc sie dla nich jako Klient.

Kuchnia od 3 tygodni powinna byc juz gotowa (zgodnie z umowa, montaz powinien byc zakonczony w 40 tygodniu 2009 roku), a my dalej nie wiemy, czy po raz trzeci nie dostaniemy niewlasciwych szafek.

Bardzo chetnie udziele wszelkich porad odnosnie kuchni HTH na bazie mojego doswiadczenia w przypadku mojego zamowienia.

Z powazaniem,

Aleksander

Witam wszystkich forumowiczów
Chciałabym się odwołać do postu który napisał Aleksander. Niedociągnięcia w kuchni faktycznie są trudnym doświadczeniem, którego nikt nie chce przeżyć. Oczywiście nie chcę tu bronić firmy, która wykonywała meble Aleksandrowi, bo nawet jej nie znam ale niestety zdażają się wpadki. Ja w przeciągu mojej dwuletniej pracy u producenta mebli miałam dwie bardzo niemiłe sytuacje, oczywiście winowajcą była produkcja na której zawalili totalnie sprawe i wyszło jak wyszło. Są to bardzo nie miłe sytuacje ponieważ najwięcej obrywa boguwinny projektant, który jest na końcu sznurku i to on musi walczyć z produkcją, podwykonawcami, z firmami materiałów z których wykonujemy meble kuchenne. Oczywiście obie sprawy skończyły się pozytywnie ale niestety to trwało, w takich wypadkach zazwyczaj starymy się klientowi jakoś zrekompensować stres poprzez jakiś gratis, ale sami wiecie jak jest.

Niestety też nie mogę pochwalić zachowania firmy, która nie chce podać danych do prezesa itp., bo to faktycznie kojaży się już z tzw. olewaniem klienta. Klient ma prawo w takiej sytuacji porozmawiać z osobą kompetentną, która zaradzi coś w razie problemu. Sama czasami prosiłam firmę która dała nogę w danej sprawie, by wykonała telefon do klienta z krótką informacją o problemie, ale wiadomo są to skrajne przypadki.

Co do pytania Cammel i kliencie który chce pomóc w projektowaniu:
Jestem jak najbardziej za.....uwielbiam klientów, którzy wiedzą co chcą, czasami wystarczy im tylko coś zasugerować i mamy gotowy projekt i co najważniejsze, z którego klient jest strasznie zadowolony!!!!!! Bo to nie projektant będzie siedział w kuchni tylko klient i to jemu ma być wygodnie. Jeśli chce zlew koło płyty grzewczej ,to niech tak będzie, oczywiście z minimalnym odstępem, szczególnie gazu. Nie lubię narzucać swojego stylu klientom, wolę by sami doszli do pewnych wniosków. :lol:

beata_066
Początkujący
Początkujący

Post autor: beata_066 »

Witam

Ja również poszukuje firmy zajmującej się wykonywaniem mebli kuchennych, najlepiej też żeby wykonywała stałe zabudowy wnęk ale nie koniecznie. Myślałam o firmie Alno lub HTH meble są naprawdę solidne ale ciut drogie jak dla mnie przynajmniej ceny Warszawskie odstraszają. Poszukuje firmy w okolicach Otwocka Józefowa. Czy możecie coś polecić? Niedawno kupiliśmy w Otwocku mieszkanie i tak naprawdę nie bardzo znamy okolicę i firmy działające na tutejszym rynku. Proszę o pomoc.

Przemek

Post autor: Przemek »

polecam wykonawce mebli JOGI - prezentacja w portalu www.e-mieszkanie.pl

renatka29
Początkujący
Początkujący

Post autor: renatka29 »

też mamy ten sam problem a uwierz mi znalezienie solidnego wykonawcy wcale nie jest takie proste, pytamy naszych przyszłych sąsiadów niektórzy robili meble kuchenne w centrum Meblowy Albatros przy ul.świderskiej w Otwocku ale tam jest głownie Black Red White a szczerze mówiąc mają dość ograniczone możliwości, poza tym podobno obsługa tego sklepu pozostawia wiele do życzenia nie wiele osób jest kompetentnych, jak tylko coś znajdziemy będę pisać.

Komando
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Komando »

Ja stawiam na drewniane meble. Pasują do wnętrz nowoczesnych i tradycyjnych. Do kuchni zakupiłam takie hokery, bo mam blat oddzielający kuchnię od jadalni, przy którym zawsze się przesiaduje. Zleżało mi na takim, który ma coś na czym można oprzeć nogi (taki poprzeczny element):) A z drewnianych mebli właśnie, mam stół kuchenny z litego dębu.

ALNO
lubie spamować
Lokalizacja: WARSZAWA - PUŁAWY - POLSKA " luksusowe meble kuchenne"

Post autor: ALNO »

Polecamy zapoznanie się z xxxxxxxxxx

mamymeble

Meble kuchenne na wymiar Nowy Sącz Kraków Tarnów Katowice

Post autor: mamymeble »

Powstał nowy serwis łączący klientów poszukujących mebli na wymiar z producentami mebli i zakładami stolarskimi.

Na e-mieszkanie.pl otrzmasz ofertę na produckję mebli od wielu firm meblarskich na:
- meble kuchenne
- meble łazienkowe
- meble biurowe
- meble pokojowe
- zabudowa meblowa

oraz inne meble Nowy Sącz, Kraków, Tarnów, Katowice ... na zamówienie z płyty lub drewna litego.

Spyker

Post autor: Spyker »

To ja polecam dodać ogłoszenie - - - > http://www.e-mieszkanie.pl/katalog_firm.html

Przemek

mamy sposoby na spamerów :)

wyjka
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: wyjka »

Ja mam meble kuchenne zaprojektowane i wykonane przez fachowy zespół. Ich namiary można znaleźć na ladniemieszkaj.pl - to naprawdę znakomici specjaliści, doskonale pracują i świetnie wykonują swoja pracę. Większość moich znajomych wzięła ode mnie namiary na nich - są naprawdę świetni.

ALNO
lubie spamować
Lokalizacja: WARSZAWA - PUŁAWY - POLSKA " luksusowe meble kuchenne"

Post autor: ALNO »

Czy można prosić o dokładne namiary na ta ekipę ???

Przemek

ciekawe projekty mebli robi pracownia z Czestochowy Janeczek

YorkSalonMeblowy
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: YorkSalonMeblowy »

Meble kuchenne to poniekąd kwestia gustu,więc najlepiej kup takie jakie Ci się podobają. Wiele zależy też od koloru ścian,ale najlepsze i tradycyjne będą z drewna. Przy odpowiedniej pielęgnacji posłużą przez lata.

kasienka8
Początkujący
Początkujący

Post autor: kasienka8 »

Poprawie rocznych poszukiwaniach znaleźliśmy z mężem firmę, która potrafi zrealizować nasz projekt i podjeła się wykonastwa. efektem końcowym jesteśmy zachwyceni, nikt w całym województwie opolskim nie chcciał się tego podjąć mówili ze to niewykonalne. Faktem jest, że takie meble na wymiar są droższe niż seryjna taśmówka, ale przynajmniej mamy unikatowy mebel i to na lata, a nie jak to kiedyś się nadzialam na śliczne meble z ikei, które są tak papierowe, że całe mi napuchły i takie banie z powietrzem powychodziły= efakt taki, że tanio skonczylo sie 2 razy drożej bo nowe trzeba bylo kupic. firma która zrelizowala nasz projekt to -www.stolbart.com.pl polecam indywidualista ceniącym unikaty:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kuchnie”