problem wentylacji

Jeżeli Twoje rachunki za ogrzewanie są spore, masz pleśń w pokoju to może być spowodowane złą wentylacją w domu czy w mieszkaniu. Dowiedz się jak temu zaradzić i stworzyć zdrowy klimat w domu.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

gerdzio
Początkujący
Początkujący

problem wentylacji

Post autor: gerdzio »

Posiadam domek jedno rodzinny.Z kratek wentylacyjnych wieje mi zimne powietrze.W domu nie brakuje świeżego powietrza.Nawet przy rozszczelnionych oknach kratki wentylacyjne nie ciągną.Przedłużyłem filar wentylacyjny o30cm .Ale to nic nie dało.Dom jest dobrze ogrzewany, a mimo to wychodzi grzyb.Zastanawiam się czy w filary wentylacyjne nie włożyć rur PCF i połączyć z kratkami, wyciągnąć nad dach. Prosze o radę ,co zrobić żeby zadziałało bo nie mam już siły.Dzięki .Pozdrawiam

molok78
Zaawansowany
Zaawansowany

Re: problem wentylacji

Post autor: molok78 »

Problem pojawiw się przez cały rok czy np. tylko wtedy kiedy piec działa ?

gerdzio
Początkujący
Początkujący

Post autor: gerdzio »

Problem pojawia się od póżnej jesieni do wczesnej wiosny.Jezeli chodzi o piec to mam osobnom kotlownie i palę piecem węglowym.W kotłowni wentylacja jest dobra.

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

gerdzio pisze:Problem pojawia się od póżnej jesieni do wczesnej wiosny.Jezeli chodzi o piec to mam osobnom kotlownie i palę piecem węglowym.W kotłowni wentylacja jest dobra.
Jednak wentylacja jest zbyt słaba i brak zapewne paroizolacji w ścianie - więc "oddycha" i chłonie wilgoć. Jeżeli w dachu paroizolacja jest to zapewne nie ma na suficie grzyba.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wentylacja i klimatyzacja”