witam mam pytanie
mam komin o wymiarach 2*120 cm szer na 120 wys
2* 60 szer na 120 wys czy moglby mi ktos powiedziec jak mam obliczyc ile cegiel bede potrzebowal
dodam ze cegla ma dlugosc 24 cm i wysokosc 6 cm
bede bardzo wdzieczny
komin z klinkieru
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Re: komin z klinkieru
to oblicz na kartce papieru na 100 cm wysokości wychodzi 16 warstw a znając długość cegły wyliczysz mniej lub więcej ile wijdzie na warstwe weś pod uwagę że cegły nie będą nachodziły na siebie tylko mają być łączone po połowie.dasz radę wyliczyć
dzieki za pomoc
-
KRZYSZTOF123
Wiedza dotyczaca komina
Witam
Kiedy komin przesiaka zapachem wewnatrz pomieszczen jest pewien sposob ktory to moze zlikwidowac.
TYM SPOSOBEM JEST SZKLO A PRECYZYJNIEJ SZYBA.Nalezy skuc tynk i na szerokosc komina klejem cementowym od sufitu po podloge danego pomieszczenia przymierzyc i przykleic platy szyby.Szyba nigdy nie przepusci wilgoci ani zapachu.Polecam ten sposob u mnie dziala.Pozdrawiam forumowiczow.
Witam
Kiedy komin przesiaka zapachem wewnatrz pomieszczen jest pewien sposob ktory to moze zlikwidowac.
TYM SPOSOBEM JEST SZKLO A PRECYZYJNIEJ SZYBA.Nalezy skuc tynk i na szerokosc komina klejem cementowym od sufitu po podloge danego pomieszczenia przymierzyc i przykleic platy szyby.Szyba nigdy nie przepusci wilgoci ani zapachu.Polecam ten sposob u mnie dziala.Pozdrawiam forumowiczow.