Witam.
Mieszkam w 2 rodzinnym domku o dachu pokrytym papą.Problem w tym że trzeba przeprowadzic remont bardzo gruntowny a sąsiad upiera sie ze zrobi go sam a my mu mamy zaplacic za polowe. Ja jednak chce aby zrobiła to firma która da mi kilkuletnia gwarancję.Wiem że o część wspolna trzeba dbac i musze tez pokryć część kosztów ale nie jestem pewna co do sąsiada i jego umiejętności w takich remontach,boje się że za rok lub 2 sąsiad znowu zechce remontu bo zle zrobi a ja bez gwarancji znów bede pokrywać za swoja czesc .Chce wiedziec czy moge sie nie zgodzic na to by on sam to robił czy moge trzymać przy swoim i walczyc o firme.[/b]
Samowolny remont dachu
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
Przemek
Re: Samowolny remont dachu
poinniście to razem ustalić skoro to wasz dach
mozesz sie nie zgodzic
lub niech robi skoro chce na swoj koszt
mozesz sie nie zgodzic
lub niech robi skoro chce na swoj koszt
-
gabriella243
- Początkujący

Tak powinno byc lecz sąsiad jest bardzo konfliktowy twierdzi ze nie stac go na firme ale dach jest co roku remontowany(łatany) przez sasiada i co roku jest ten sam problem bo robi to beznadziejnie. Od wydziału budowlanego dowiedziałam sie tylko ze jest to teren wspolny i mamy obowiazek dbac o niego ale to chyba nie znaczy ze musze zgadzac sie na wszystkie żadania sąsiada
-
Przemek
oczywiście tak! nie musiszsie zgadzać.
przedstaw sąsiadowi oferte firmy jka posiadasz
niech podpisze jej otrzymanie - zapoznanie sie z nia.
musicie dojść do porozumiena.
przedstaw sąsiadowi oferte firmy jka posiadasz
niech podpisze jej otrzymanie - zapoznanie sie z nia.
musicie dojść do porozumiena.