Drzewny Świat Lublin - czekam na opinie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
telusiewicz
- Początkujący

Drzewny Świat Lublin - czekam na opinie
Szukam opinii o firmie Drzewny Świat z Lublina. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Re: Drzewny Świat Lublin - czekam na opinie
witam, chciałam się podzielić doświadczeniami:
obecnie jestem na końcowym etapie budowy, która powinna skończyć się w czerwcu 2009 a do tej pory budynek nie nadaje sie do odbioru...Między innymi nie mamy schodów wewnetrznych oraz dom jest pełen usterek. Budowa była realizowana z przerwami i dość chaotycznie. Kontakt z firmą był i jest fatalny. Podobnie jak przepływ informacji w firmie oraz miedzy firmą a inwestorem (np. nie odbieranie telefonów). Ja osobiście nie podpisałabym z tą firmą umowy po raz drugi. Budowa kosztowała nas wiele stresów i trudności.Moja rada dla tych którzy podpisali umowy a nie rozpoczęli realizacji: bezwzględnie wszystkie ustalenia ustne ( ale wszystkie- nawet drobne) potwierdzać na piśmie i zabezpieczyć się na wypadek opóźnień. Warto też mieć dokładny harmonogram prac z terminami wykonania ( w naszym przypadku przegapiliśmy tą kwestię i dom powstawał powstawał bez żadnego planu i często z miesięcznymi przestojami). Rada dla tych którzy nie podpisali umowy szukać innego wykonawcy.
obecnie jestem na końcowym etapie budowy, która powinna skończyć się w czerwcu 2009 a do tej pory budynek nie nadaje sie do odbioru...Między innymi nie mamy schodów wewnetrznych oraz dom jest pełen usterek. Budowa była realizowana z przerwami i dość chaotycznie. Kontakt z firmą był i jest fatalny. Podobnie jak przepływ informacji w firmie oraz miedzy firmą a inwestorem (np. nie odbieranie telefonów). Ja osobiście nie podpisałabym z tą firmą umowy po raz drugi. Budowa kosztowała nas wiele stresów i trudności.Moja rada dla tych którzy podpisali umowy a nie rozpoczęli realizacji: bezwzględnie wszystkie ustalenia ustne ( ale wszystkie- nawet drobne) potwierdzać na piśmie i zabezpieczyć się na wypadek opóźnień. Warto też mieć dokładny harmonogram prac z terminami wykonania ( w naszym przypadku przegapiliśmy tą kwestię i dom powstawał powstawał bez żadnego planu i często z miesięcznymi przestojami). Rada dla tych którzy nie podpisali umowy szukać innego wykonawcy.
u mnie w mieszkaniu firma ścisle współpracująca z drzewnym wykonywała remont, ogólne niezadowolenie z efektów, opóźnienia w realizacji, opieszałość wykonawców.
Ciekawy byłem kiedy pojawią się wpisy na ich temat. Współpracowałem kiedyś z nimi i znam od środka ich "działalność" Jeżeli na etapie realizacji macie kłopoty, to zastanówcie się jak będą wyglądały reklamacje, a będą napewno. Do tego materiały które sprzedają są "najlepsze", a tak naprawdę to takie, które mogą dostać po zapłaceniu zaległości, lub hurtownia je wyprzedaje.
Witam forumowiczow
Budowałem z Panem Frączkiem mój dom i jestem zaskoczony tymi opisami,u mnie budowa przbiegła sprawnie, chociaz na poczatku było opoznienie 3 tygodniowe i,budowali mi dom pod klucz,od fundamentow po łazienki-nie jest wiele firm które w ten sposob funkcjonuja,z takim zakresem prac.Mieszkam 2 rok w swoim domu jedyna uwage jaka miałem do Firmy to z południowej elewacji "ulotniła" sie farba-SADOLIN.
Ale podobno to wina koloru bezbarwnego ktory skutecznie nie chroni elewacji drewnianej.
Poleciłem ich swoim znajomym oni równiez beda z nimi budowali swoj dom
Polecam tą Firme bo nie mam powodow żeby tego nie robić
Pozdrawiam
Nickel Świdnik
Budowałem z Panem Frączkiem mój dom i jestem zaskoczony tymi opisami,u mnie budowa przbiegła sprawnie, chociaz na poczatku było opoznienie 3 tygodniowe i,budowali mi dom pod klucz,od fundamentow po łazienki-nie jest wiele firm które w ten sposob funkcjonuja,z takim zakresem prac.Mieszkam 2 rok w swoim domu jedyna uwage jaka miałem do Firmy to z południowej elewacji "ulotniła" sie farba-SADOLIN.
Ale podobno to wina koloru bezbarwnego ktory skutecznie nie chroni elewacji drewnianej.
Poleciłem ich swoim znajomym oni równiez beda z nimi budowali swoj dom
Polecam tą Firme bo nie mam powodow żeby tego nie robić
Pozdrawiam
Nickel Świdnik
-
Drzewny Świat-Zamojska53
- Początkujący

- Kontakt:
Witamy!!!
Czas widzę sie zarejstrować na forum.
Po tych opiniach postanowiliśmy sie zarejestrowac i nawiązac do postów Pani "skretki" , "tomek72" i skuskar"
Odnosnie Pani "skretki"jezeli za wybudowanie domu płaci sie jak "taniej niz najtaniej" i wymaga sie zeby był to mercedes w swojej klasie płacac za malucha to przepraszam bardzo trudno znalez kompromis.
Nie chcemy sie tutaj tłumaczyc na forum,Pani S ma racje wszystko trzeba zapisywac na papierze bardzo szczegolowo,gdyz wykonanie wieleu dodatkowych prac na budynku nie zostanie nigdy zapłacone-to chyba związane jest z "ULOTNĄ" pamiecia.
Pozdrawiamy serdecznie Pania "Skretke"
Temat nr dwa PAni SKUSKAR- temat podobny Maluch i Mercedes-młode małżenstwo nie ma pieniedzy zrobcie tanio!!!prac dodatkowych po drodze drugie tyle co w umowie,termin ten sam:),wymagania z kosmosu a tu stare budownictwo. Komentarz dodatkowy zbedny.!!!
Prosimy na forum o rozliczenie unikanie telefonów nie jest raczej OK
Pozdrawiamy Pania SKUKAR
Temat Pana Tomasza 72
Ciekawe spostrzezenie Pana Tomasza bez komentarza
Prosze pokazac mi firme ktora nie ma reklamacji !!!!-przepraszam bardzo jestesmy w branzy budowlanej to jest naprawde ciezki kawałek chleba.
Dziekujemy za zyczliwosc Pana Tomasza i to ze kibicuje nam od samego poczatku powstania naszej Firmy.
Czekamy na pozytywne jak i negatywne Opinie
W miare mozliwosci bedziemy odpowiadac na pytania forumowiczow
Po tych opiniach postanowiliśmy sie zarejestrowac i nawiązac do postów Pani "skretki" , "tomek72" i skuskar"
Odnosnie Pani "skretki"jezeli za wybudowanie domu płaci sie jak "taniej niz najtaniej" i wymaga sie zeby był to mercedes w swojej klasie płacac za malucha to przepraszam bardzo trudno znalez kompromis.
Nie chcemy sie tutaj tłumaczyc na forum,Pani S ma racje wszystko trzeba zapisywac na papierze bardzo szczegolowo,gdyz wykonanie wieleu dodatkowych prac na budynku nie zostanie nigdy zapłacone-to chyba związane jest z "ULOTNĄ" pamiecia.
Pozdrawiamy serdecznie Pania "Skretke"
Temat nr dwa PAni SKUSKAR- temat podobny Maluch i Mercedes-młode małżenstwo nie ma pieniedzy zrobcie tanio!!!prac dodatkowych po drodze drugie tyle co w umowie,termin ten sam:),wymagania z kosmosu a tu stare budownictwo. Komentarz dodatkowy zbedny.!!!
Prosimy na forum o rozliczenie unikanie telefonów nie jest raczej OK
Pozdrawiamy Pania SKUKAR
Temat Pana Tomasza 72
Prosze pokazac mi firme ktora nie ma reklamacji !!!!-przepraszam bardzo jestesmy w branzy budowlanej to jest naprawde ciezki kawałek chleba.
Dziekujemy za zyczliwosc Pana Tomasza i to ze kibicuje nam od samego poczatku powstania naszej Firmy.
No witam, witam.Drzewny Świat-Zamojska53 pisze:Witamy!!!
Temat Pana Tomasza 72
Reklamacje to normalna sprawa, w każdej firmie sie przytrafiają. Obaj doskonale wiemy w jaki sposób je załatwiacie. Mam nadzieję, że kilka osób jeszcze sie wypowie na wasz temat, a może im linka podać?? Powtórze jeszcze raz: wiem jak działacie i jakie kłamstwa ludzie od was słyszą.
No cóż szkoda Panie Tomku, że dopiero teraz Pan mówi cokolwiek na temat tej "cudownej" firmy. Skoro Pan współpracował, dlaczego Pan nie ostrzegł inwestorów. Z pewnością wiele osób nie miałoby teraz takich kłopotów.Tomek72 pisze:Ciekawy byłem kiedy pojawią się wpisy na ich temat. Współpracowałem kiedyś z nimi i znam od środka ich "działalność" Jeżeli na etapie realizacji macie kłopoty, to zastanówcie się jak będą wyglądały reklamacje, a będą napewno. Do tego materiały które sprzedają są "najlepsze", a tak naprawdę to takie, które mogą dostać po zapłaceniu zaległości, lub hurtownia je wyprzedaje.
Ja również zakupiłam usługę zwaną "budowa domu" i dom nadawał się do GENERALNEGO remontu.
Pozdrawiam Wszystkich oszukanych przez Drzewny Świat.
Współpracowałem kiedyś z nimi, jak i kilka innych dobrych firm. Ci lepsi dawno poodchodzili nie chcąc tracić reputacji przez Drzewny Świat, teraz maja nowych "najlepszych". Trudno ostrzegać klientów kiedy większość "nieporozumień była na linii Drzewny Świat- podwykonawca, a wszelkie rozliczenia Drzewny Świat- klient. Kłamstwa wychodziły okrężna drogą po jakimś czasie, albo tak jak pisałem wcześniej; przy reklamacjach.
Nawiązując do czekania na wpis w tym dziale, wolę zapomnieć, ze taka firma istnieje. Ciekawy byłem tylko, kiedy kogos na tyle wkurzy, ze "rozreklamuje" ja w internecie
Nawiązując do czekania na wpis w tym dziale, wolę zapomnieć, ze taka firma istnieje. Ciekawy byłem tylko, kiedy kogos na tyle wkurzy, ze "rozreklamuje" ja w internecie
Jak to łatwo szkalować ludzi samemu chowając się za enigmatycznymi nickami.
Oszukali ukradli łatwo się to pisze siedząc w domu i pijąc herbatke. wybudujcie sobie domy sami zobaczycie jaki to kawałek chleba. To nie jest zakup pralki,że ide do sklepu patrze na półke i mówie TA.
Oszukali ukradli łatwo się to pisze siedząc w domu i pijąc herbatke. wybudujcie sobie domy sami zobaczycie jaki to kawałek chleba. To nie jest zakup pralki,że ide do sklepu patrze na półke i mówie TA.
Oczywiście, że łatwo, równie łatwo jak pisać posty pochwalne. Zajmuje sie ta branżą od wielu lat i wiem jak ciężki to kawałek chleba. Napisałem wyżej, że nei współpracuje juz z ta firmą bo bardziej cenie sobei własną reputacje niz pieniądze za ich zlecenia. Wiem, ze sa zadowoleni klienci i oby było takich jak najwięcej, ale napsałem tez o problemach z reklamacjami,a to juz bardzo źłe świadczy o firmie.poldek pisze:Jak to łatwo szkalować ludzi samemu chowając się za enigmatycznymi nickami.
A może pan Tomek pochwalił by się swoim sposobem rozwiązywania reklamacji i powiedział jaką firmę reprezentuje. Cieszę się ze zna pan też zadowolonych klientów firmy drzewny świat. A jeżeli reprezentuje pan podobną branże proszę podać nazwę firmy z pana reputacją z pewnością zyska pan nowych klientów.
Pozdrowionka
Pozdrowionka
Sposób rozwiązywania rekalmacji jest niezwykle prosty, chociaz obcy firmie drzewny świat to uczciwość Jeżeli zwiniłemto sie do tego przyznaję. Ale jeśli wciska sie klientowi kiepski produkt, opowiada niestworzone rzeczy o jego wspaniałej jakości, to w razie reklamacji trzeba mieć jaja i sie przyznac do błędu, a nie szukac winy u innych. Po pierwszej takiej wpadce brałem wszystko na papierze, bo pamięć maja niezwykle krótką, więc teoretycznie problem mnie nie dotyczył. Niestety potem wychodziły na jaw kłamstwa jakimi byli karmieni klienci.poldek pisze:A może pan Tomek pochwalił by się swoim sposobem rozwiązywania reklamacji i powiedział jaką firmę reprezentuje. Cieszę się ze zna pan też zadowolonych klientów firmy drzewny świat. A jeżeli reprezentuje pan podobną branże proszę podać nazwę firmy z pana reputacją z pewnością zyska pan nowych klientów.
Pozdrowionka
Zajmuje się wykończaniem wnętrz, nie potrzebuje reklamy w necie. Znajomi klientów czekają w kolejce, w tej chwili do początku marca. Jak dla mnie taka liczba jest aż nadto.
Zresztą jak widzę drzewny świat dał spokój i po jednym poście podwinął ogon, jak zwykle...
Zreszt
-
Drzewny Świat-Zamojska53
- Początkujący

- Kontakt:
Panie Tomek 72 czy jakos tak jak Pan w rzeczywistosci sie nazywa
Jezeli nie potrafisz sie ujawnic kim jestes w rzeczywistosci to wszystkie te twoje opisy sa tzw"psu na bude",pewnie byłes naszym super podwykonawca ale ze wzgledu zapewne na twoje wysokie kwalifikacje i wymagania finansowe nie moglismy dalej wspolpracowac za co Pana Tomka przepraszamy:)
Zyczymy duzo zlecen ale jak Pan pisze ma do marca wiec gratulujemy fachu w rekach
A jezeli bedzie mial Pan n atyle odwagi sie ujawnic i pokazac jakas swoja prace podobno wykonywana dla nas na forum-prosimy bardzo
Prosze podac budowe gdzie Pan dla nas wykonywal prace.
A jezeli dalej bedzie Pan wypisywal takie ciekawostki nikt nie bedzie brał Pana Tomka słów na poważnie.
P.S.
Pan Tomek ma duzo pracy widac na budowach :)biorac aktywny udzial w forum:)rano,popoludnku,wieczorem.
Zapracowany Facet z tego naszego Tomka 72
Jak ty masz JAJA to sie ujawnisz :)ale zapewne dalej bedziesz pisał bzdurki jaki jestes pokrzywdzony przez Drzewny Świat.
Jezeli tego nie zrobisz to wyjdzie ze jestes kłamca i oczerniasz tylko bo masz w tym swoj zapewne okreslony cel jako konkurencja.
Jezeli nie potrafisz sie ujawnic kim jestes w rzeczywistosci to wszystkie te twoje opisy sa tzw"psu na bude",pewnie byłes naszym super podwykonawca ale ze wzgledu zapewne na twoje wysokie kwalifikacje i wymagania finansowe nie moglismy dalej wspolpracowac za co Pana Tomka przepraszamy:)
Zyczymy duzo zlecen ale jak Pan pisze ma do marca wiec gratulujemy fachu w rekach
A jezeli bedzie mial Pan n atyle odwagi sie ujawnic i pokazac jakas swoja prace podobno wykonywana dla nas na forum-prosimy bardzo
Prosze podac budowe gdzie Pan dla nas wykonywal prace.
A jezeli dalej bedzie Pan wypisywal takie ciekawostki nikt nie bedzie brał Pana Tomka słów na poważnie.
P.S.
Pan Tomek ma duzo pracy widac na budowach :)biorac aktywny udzial w forum:)rano,popoludnku,wieczorem.
Zapracowany Facet z tego naszego Tomka 72
Jak ty masz JAJA to sie ujawnisz :)ale zapewne dalej bedziesz pisał bzdurki jaki jestes pokrzywdzony przez Drzewny Świat.
Jezeli tego nie zrobisz to wyjdzie ze jestes kłamca i oczerniasz tylko bo masz w tym swoj zapewne okreslony cel jako konkurencja.