Podgrzewacz wody - problem...
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
maciekprus
- Początkujący

Podgrzewacz wody - problem...
Witam, mam mały problem z elektrycznym podgrzewaczem wody. Podgrzewacz prysznicowy 4,5kW, nazwy nie pamiętam ale jeśli to coś zmieni mogę spisać. Problem jest w tym, że od spodu podgrzewacza wystaje rurka od odpowietrzenia, którą pod odkręceniu kurka leci woda tak samo mocno jak z kranu..... Obok niej jest informacja, że jest to rurka od odpowietrzenia i nie wolno jej zatykać ani nic do niej podłączać. Co może być nie tak??? Dodam, że przepływomierz jest nie używany, ale podłączony od ponad 5 lat. Rozkręciłem go ale nic szczególnego nie widziałem... Proszę o jakieś rady, może to tylko jakaś głupota? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Re: Podgrzewacz wody - problem...
Tzn. W podgrzewaczu masz 2 rurki jedna którą idzie wodą do podgrzewacza a druga która tą wodę wypuszcza. To ci z tego cieknie ? Bo jeżeli z tego to trzeba zamiast rurki użyć węża.
Re: Podgrzewacz wody - problem...
W podgrzewaczu sa 2rurki (gwinty) W kolorze czerwonym (odplywa) leci woda goraca, a w niebieskim (doplywa) zimna. Ale na tym niebieskim gwincie powinien byc najpierw przykrecony zawor bezpieczenstwa, a potem rurka z doplywem wody zimnej.
A ten odpowietrznik jak odkrecisz to normalnie powinna woda leciec z niego.
Zalezy tez jeszcze jaki jest zawor, bo jedne sa takie malutkie, a inne wieksze i podlaczasz je do odlywu.
A ten odpowietrznik jak odkrecisz to normalnie powinna woda leciec z niego.
Zalezy tez jeszcze jaki jest zawor, bo jedne sa takie malutkie, a inne wieksze i podlaczasz je do odlywu.
UNIKOM WSZELKIEJ PRACY!!!!