gazowe zawory elektromagnetyczne

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

gazowe zawory elektromagnetyczne

Post autor: adamis »

Projektant instalacji gazowej w małym domku wymyślił sobie, że na ścianie zewnętrznej musi być taki zawór 1". Będzie tam tylko kuchenka gazowa.
Czy nie przesadził?
Najgorsze jest to, że wcale nie zaznaczył jaki to ma być konkretnie zawór, zwalając to na gazownię. Ta z kolei twierdzi, że taki, jak na projekcie. Błędne koło.
Czy oni przeginają, czy to jakieś nowe wymogi unijnych urzędasów?
Jak dotąd nigdzie takie zawory nie były wymagane.
adam

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: gazowe zawory elektromagnetyczne

Post autor: adamis »

Przepraszam za umieszczenie tego tematu pod niewłaściwym adresem.
Chciałem go usunąć, ale wyskakuje mi informacja, że mogę zmieniać tylko swoje posty :shock: .
A ten powyżej to niby czyj :?: :roll: :shock:
adam

astim
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: astim »

Wynika to z przepisów o warunkach jakim powinny odpowiadać budynki.... Jeśli odległość od gazomierza umieszczonego w linii ogrodzenia jest większa niż ileś-tam, to na ścianie budynku trzeba założyć drugą skrzyneczkę z zaworem głównym odcinającym. Ale elektromagnetyczny???

Jarek22
Aktywny
Aktywny

Post autor: Jarek22 »

astim pisze:Wynika to z przepisów o warunkach jakim powinny odpowiadać budynki.... Jeśli odległość od gazomierza umieszczonego w linii ogrodzenia jest większa niż ileś-tam, to na ścianie budynku trzeba założyć drugą skrzyneczkę z zaworem głównym odcinającym. Ale elektromagnetyczny???

Kolego nie ileś tam tylko zawsze na budynku daje się kurek ogniowy(odcinający) a na temat zaworów elektromagnetycznych napisałem w dziale inst.gazowych-----> http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?t=18473

pzdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”