Kuchnia kaflowa

Pomysły na wystrój kuchni, dobór armatury kuchennej i mebli. Porady jak zaprojektować funkcjonalną, oryginalną kuchnię. Radzimy jakie dobrać meble kuchenne, sprzęt AGD oraz odpowiedni zlewozmywak. Nowości dotyczące trendów w aranżacji przestrzeni kuchennej.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

vlad
Początkujący
Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 03 sie 2009, 12:56

Kuchnia kaflowa

Post autor: vlad »

Hej
Jestem właśnie w etapie wykańczania wnętrz domu i zastanawiam się nad rodzajem kuchni. Moja żona upiera się na kuchnię w starym stylu z kafli ceramicznych.
Czy ktoś mi może polecić jakś firmę oferującą kafle. Jestem z podlasia i jak narazie znalazłem tylko taką firmę. kafel-kar.com.pl
Z góry dzięki za radę.

Przemek

Post autor: Przemek »

w Warszawie jest kilka firm zajmujących sie takimi kuchniami

Liber
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 351
Rejestracja: 20 kwie 2009, 14:03
Lokalizacja: CHEŁM

Re: Kuchnia kaflowa

Post autor: Liber »

vlad pisze:Hej
Jestem właśnie w etapie wykańczania wnętrz domu i zastanawiam się nad rodzajem kuchni. Moja żona upiera się na kuchnię w starym stylu z kafli ceramicznych.
Czy ktoś mi może polecić jakś firmę oferującą kafle. Jestem z podlasia i jak narazie znalazłem tylko taką firmę. kafel-kar.com.pl
Z góry dzięki za radę.
Witam. Kafle to jedno - musisz jeszcze znaleźć fachowca do postawienia takiej kuchni zwanym - zdunem. Jakiś murarz tego Ci nie postawi. Chyba, że jest taki ktoś w Twoim rejonie zamieszkania. Oprócz kafli potrzebna będzie odpowiednia cegła klinkierowa na wypełnienie paleniska i rodzaj gliny. Zaprawą budowlaną jest potrzebna specjalny rodzaj gliny, wytrzymłałej na duże temperatury. Ten rodzaj kuchni nie buduje się na zwykłą zaprawę cementową czy klejową. Odpowiednie okucia kuchenne jak drzwiczki, narożnik, ruszt, płyty z fajerkami. Akurat te rzeczy /okucia/ można nabyć w sklepach z artykułami metalowymi lub targowiskach wiejskich. Po za kuchnią kaflową - pomieszczenie na kuchnię powinna mieć odpowiedni charakter - styl. A w sumie całe mieszkanie. Pozdrawiam.
LIBER

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kuchnie”