CEGŁY W KUCHNI RESTAURACJI - IMPREGNACJA

Pomysły na wystrój kuchni, dobór armatury kuchennej i mebli. Porady jak zaprojektować funkcjonalną, oryginalną kuchnię. Radzimy jakie dobrać meble kuchenne, sprzęt AGD oraz odpowiedni zlewozmywak. Nowości dotyczące trendów w aranżacji przestrzeni kuchennej.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

ziutasek
Początkujący
Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 14 sie 2009, 23:23

CEGŁY W KUCHNI RESTAURACJI - IMPREGNACJA

Post autor: ziutasek »

Witam,
Mam pomieszczenie w piwnicy budynku wpisanego do rejestru zabytków z przeznaczeniem na kuchnię restauracyjną. Ściany wykonane sa z nieotynkowanej cegły i tworzą przepiękne sklepienia. Grzechem jest otynkowanie tych ścian, jednak SANEPID stoi na stanowisku, że niestety bedzie trzeba to zrobić jeśli nie znajdziemy jakiegoś środka impregnacyjnego, ktory wniknie, zaizoluje i stworzy nieprzemakalną powłokę. Cegła jest XIX wieczna wiec porowata co oznacza trudna.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem i sobie z nim poradził?
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.

Dziękuje i pozdrawiam

Awatar użytkownika
Patin
rekomendowany doradca
Posty: 60
Rejestracja: 31 sie 2009, 17:52
Lokalizacja: Podkarpacie
Kontakt:

Post autor: Patin »

Ale wszyscy pomagają? Widzę las rąk :)
Ma Pan rację tynkować starą cegłę to zbrodnia.

Firma Remmers - b.dobre impregnaty do obiektów zabytkowych, cegieł, zniszczone spoiny
Firma Keim - b.dobre masy uzupełniające do kamienia

Ale mury muszą być suche i czyste (po piaskowaniu)

Jeżeli restauracja jest duża polecam skontaktować się z przedstawicielem firmy Remmers (jeżeli taki jest) Może zorganizuje jakieś bezpłatne szkolenie dla firm budowlanych na przykładzie Pańskiego problemu?

W razie dodatkowych pytań proszę pisać na e-maila postaram się pomóc. pzdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kuchnie”