CEGLA W KUCHNI RESTAURACYJNEJ - IMPREGNACJA

Impregnacja jest jedną z najważniejszych metod zabezpieczania drewna. Jeżeli chcesz dowiedzieć się czemu może służyć impregnacja i jakie impregnaty są najlepsze zajrzyj do tego działu.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

ziutasek
Początkujący
Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 14 sie 2009, 23:23
CEGLA W KUCHNI RESTAURACYJNEJ - IMPREGNACJA

autor: ziutasek » 15 sie 2009, 14:31

Witam,
Mam pomieszczenie w piwnicy budynku wpisanego do rejestru zabytków z przeznaczeniem na kuchnię restauracyjną. Ściany wykonane sa z nieotynkowanej cegły i tworzą przepiękne sklepienia. Grzechem jest otynkowanie tych ścian, jednak SANEPID stoi na stanowisku, że niestety bedzie trzeba to zrobić jeśli nie znajdziemy jakiegoś środka impregnacyjnego, ktory wniknie, zaizoluje i stworzy nieprzemakalną powłokę. Cegła jest XIX wieczna wiec porowata co oznacza trudna.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem i sobie z nim poradził?
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.

Dziękuje i pozdrawiam

Wróć do „Impregnacja drewna, impregnacja więźby dachowej”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości

Gotowe projekty domów