Jak ocieplic lukarne od wewnatrz??
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Jak ocieplic lukarne od wewnatrz??
Witam, chcialbym ocieplic lukarne od wewnatrz ale szczerze mowiac nie mam zielonego pjecia jak to zrobic? Teraz mam same deski. Od wewnatrz lukarna laczy sie ze stryszkiem na jakiejs starocie. Czy moze zrobic to w taki sposob:
Opcja od wewnatrz:
Najpierw nabic pape na deski od wewnatrz pozniej welne 10 cm albo 15 cm i na to zabic deskami cala scianke(lukarne)?
Myslalem rowniez o folii paroizolacyjnej? ale gdzie mam ja przymocowac i do czego?
Prosze Was o porady dotyczace tego tematu. Dziekuje z gory za wszelkie propozycje wykonania.
Opcja od wewnatrz:
Najpierw nabic pape na deski od wewnatrz pozniej welne 10 cm albo 15 cm i na to zabic deskami cala scianke(lukarne)?
Myslalem rowniez o folii paroizolacyjnej? ale gdzie mam ja przymocowac i do czego?
Prosze Was o porady dotyczace tego tematu. Dziekuje z gory za wszelkie propozycje wykonania.
nie mozesz tylko doradzic? nie specjalizuje sie akurat w tym o co pytam na forum, dlatego pytam Was fachowcow o jakas porade. Bede bardzo wdzieczny.tolek pisze:Witam,fachowcy pewnie i są,proponowałbym jednak trochę własnego zaangażowania.Jest dużo artykułów na ten temat,nie czekaj na gotowe wypracowanie,My za wiedzę ,bierzemy pieniądze,pozdrawiam.
Witam,zły sposób,źle poczytałeś, na skróty,może zmuszę Cię do myślenia.Wiem jednak że jest to z jednej strony trudne,z drugiej zaś łatwe jeśli wiesz jak mają być warstwy,jest napisane dużo na ten temat,dobrze napisane.Jak pisałem Ja za to biorę pieniądze,pewnie inni piszący tu też,bardzo dobrze zarabia się na poprawkach po złym wykonaniu warstw.Niestety to pokazuje się dopiero,w zależności od warunków,po kilku latach.Niech w końcu inwestorzy zaczną nas, roboli szanować,a nie że pan to drogi,poprawka-taniej?.Martwi Mnie tylko jedno,czasem inwestor nie oszczędza i też trafi na papraka,dodam tylko jedno, potraktuj lukarnę jak dach,pozdrawiam.