byCooL pisze:Może problem tkwi w ilości mieszanej gładzi???
Zawsze wsypuje gładź do wody i używam mieszadła do gipsu.
Tylko nie wiem jak jest lepiej czy wsypać od razu całą ilość gipsu na określoną ilość wody czy wsypywać powoli od razu mieszając?. I czy konieczne jest odczekiwanie 5 min na ponowne przemieszenie?
kurcze,hehe nigdy w mojej karierze ze tak powiem tynkarza nie zdazyly mi sie problemy(wieksze)z zadna gladzia czy tez gipsem,jesli cos bylo nie tak,zmienialem mieszadlo na inne,nigdy nie czekalem na kolejne przemieszanie,nigdy nie pojawialy mi sie pecherze powietrza w mieszanym gipsie ewentualnie na scianie ale jak juz mowilem to byla wina grubosci nakladanego materialu,jesli chodzi o mieszanie zdazalo mi sie wsypac za duzo ,lub za malo gipsu-zawsze wsypuje na oko i potem dodaje albo troche wody gdy za suche albo gipsu gdy za "mokre",odczekiwalem na kolejne przemieszanie tylko i wylacznie z klejami do plytek
,jesli masz jakies grudki wina moze byc-brudne wiadro,wyschniety gips na mieszadle,badz tez zla jakosc materialu-moze byc po terminie przydatnosci,zazwyczaj staram sie po kazdym mieszaniu przemyc mieszadlo w 2 wiadrze z woda i zostawiam je do kolejnego mieszania w tym wiadrze.
powodzenia:)