Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
theme pisze:Drzwi PCV w Polsce to jednak nadal nisza. Obecnie najwięcej sprzedaje się drzwi drewnianych i stalowych. U mnie jest to jakieś 65% sprzedaży w stalówkach i reszta to drewniane. 1% może u mnie to właśnie PCV. Ale ja piszę o moim miejscu w Polsce na Lubelszczyźnie. Wiem, że w niektórych regionach Polski drewniane drzwi to 80% sprzedaży w tamtejszych salonach.
waldi79 pisze:Co drugi/trzeci komentarz jest Twój, dla mnie to i tak nie chodzi tu wcale o większe doświadczenie, a o słabą reklamę, więc Twoja wiarygodność mocno na tym traci. Tym bardziej, że ciężko Ci uszanować opinię innych, bo wiesz lepiej zwyczajny spam na forum, a nie rzetelne informacje
theme pisze:waldi79 pisze:Co drugi/trzeci komentarz jest Twój, dla mnie to i tak nie chodzi tu wcale o większe doświadczenie, a o słabą reklamę, więc Twoja wiarygodność mocno na tym traci. Tym bardziej, że ciężko Ci uszanować opinię innych, bo wiesz lepiej zwyczajny spam na forum, a nie rzetelne informacje
Chyba się trochę zapominasz ze słowami Kolego. Reklamę to Ty sobie możesz odczyniać gdzie Ci się podoba. W przeciwieństwie do Ciebie ja sprzedaję i montuję drzwi od wielu lat. Jeżdżę na szkolenia do przeróżnych firm - tak w Gerdzie też byłem jak z nimi współpracowałem. Niestety jak chyba każdy wie, że nasze drogi się rozeszły i obecnie sprzedaję co innego. I tak - polecam to co mam w ofercie, bo inaczej nie nawiązałbym współpracy z tymi firmami. To chyba oczywiste. Obecnie mam w ofercie KMT, Wikędy, Mar-Tomy, CALa, Stolpawy i kilka firm jeśli ktoś będzie nimi zainteresowany. I powiem Ci, że nawet ostatnio montowałem NTT z Gerdy które ściągałem przez zaprzyjaźniony salon, także zwróć uwagę na to że nie reklamuję kogoś dla samej reklamy, ale polecam to co jest dobre. Jakbyś się trochę znał na technologii drzwi to też czasem pomyślałbyś nad tym co piszesz. Gerda swego czasu wprowadziła ościeżnicę perforowaną, która dla mnie była jakimś dziwnym tworem. Teraz mają aluminiowo-kompozytową która zrobi konkurencję dla firm, które już to mają. W końcu się doczekaliśmy!
Tak czy inaczej Gerda wyszła ze swoich problemów i liczę na to, że szybko nadrobi stracony czas, bo nic tak nie ożywi rynku jak większa konkurencja, a markę jakby nie było mają znaną.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 22 gości