LedPolska pisze:mosz odpowiedźbezdomu89 pisze:LedPolska pisze:Brzęczu ci zaraz poleci. On jest pasywny. I jego znajomi tudzież klony z forum również.
Po co ta ironia? Grzecznie pytam.
bezdomu89 pisze:Witam.
Doradźcie jaki wybrać dom: drewniany całoroczny, energooszczędny czy pasywny? Jeśli chodzi o stan surowy, to do 100 tysięcy.
POMOCY!
Trochę dziwny podział.,, drewniany całoroczny, energooszczędny czy pasywny"
konkret2 pisze:bezdomu89 pisze:Witam.
Doradźcie jaki wybrać dom: drewniany całoroczny, energooszczędny czy pasywny? Jeśli chodzi o stan surowy, to do 100 tysięcy.
POMOCY!
Drewniany stosunkowo szybko i łatwo zbudować, wymaga przestrzegania technologii budowy, nie wybacza błędów.Trochę dziwny podział.,, drewniany całoroczny, energooszczędny czy pasywny"
bezdomu89 pisze:konkret2 pisze:bezdomu89 pisze:Witam.
POMOCY!
Drewniany stosunkowo szybko i łatwo zbudować, wymaga przestrzegania technologii budowy, nie wybacza błędów.Trochę dziwny podział.,, drewniany całoroczny, energooszczędny czy pasywny"
Dziwny podział? Może źle przeze mnie zostało wyjaśnione o co mi chodzi. Mam na myśli dom drewniany z prefabrykatów. Widząc ogólnie gotowe projekty, wydaje mi się, że i do 100 000 da radę taki postawić.
Raczej jest odwrotnie. Droższe domy i instalacje owocują większymi rachunkami. Dziś najtaniej wychodzą domy 10-15kWh/m2 lub zeroenergetyczne.dariuszw pisze:Wszystko zależy jaki masz budżet, a tego nie napisałeś. Energooszczędne rozwiania na początku będą droższe w budowie, ale owocują w przyszłości.
Wróć do „Ekspertyzy budowlane i opinie techniczne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 28 gości