Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
No cóż, świat jest tak skonstruowany by tępi też mieli możliwość ogrzewania się w zimie. Ale co za tępak tego nie może zrozumieć?Tomasz_Brzeczkowski pisze:Zastanawiałem się jak to jest, że myślący człowiek decyduje się na kotłownie i paliwa stałe. Zapytałem co takiego może skłonić nawet tępawego człowieka do takiego ogrzewania?
EKOSZOK pisze:Zastanawiacie się, szukacie opinii użytkowników a prawda jest taka, że najwięcej do powiedzenia w temacie mają nie ci co użytkują jeden kocioł lecz ci co montują i serwisują ich dziesiątki. Wierzcie mi - kotłów na pellet zamontowaliśmy już kilkaset a ponieważ również je serwisujemy to nasza wiedza dotycząca ekonomiki pracy, czy jakości jest przeogromna. Sprzedajemy kotły różnych firm. Jedno jest pewne - jesteśmy bezstronni bo tylko serwisanci różnych marek wiedzą jakich firm kotły sprawiają kłopoty a z jakimi praca to przyjemność. Proszę nie traktować tego tekstu jako reklamę lecz jako propozycje udzielenia szczerej i wiarygodnej porady. Dlatego zainteresowanych zapraszam.
EKOSZOK pisze:Nie bardzo łapie : tematem przewodnim tego forum jest "Jaki najlepszy piec na pellet?"
I w tym to temacie służę pomocą. Ktoś, kto pisze tu jakieś "zaczepne" teksty o instalacji bezpośredniej to albo przyjechał tu z Kanady i nie zna polskich realiów albo próbuje przeforsować systemy, które mogły by się sprawdzić na Wyspach Kanaryjskich...
Klasyfikacja energetyczna domów z instalacją bezpośrednią. To początek lat 90-tych...
-A+ - dom produkujący więcej energii niż potrzebuje
-A - dom autonomiczny
-B - 1-15 kWh/m2 rocznie- dom izolowany
-C - 16-30 kWh/m2 rocznie - stare budownictwo
-D - > 30kWh/m2 rocznie - źle wykonane instalacje
NIGDZIE TAK NIE NAPISAŁEM!!!Dla czego kłamie pan że prądem jest najtaniej ogrzewać i instalacja pompy ciepła jest tańsza niż kotłownia?
Nie będzie opcji ogrzewania domu prądem!!
Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”
Użytkownicy przeglądający to forum: Yandex [Bot] i 90 gości