Kolory w kuchni mają duży wpływ nie tylko na to jak postrzegamy wnętrze, ale także na nasze samopoczucie, apetyt i naszą ocenę atrakcyjności serwowanych potraw. Kolory naturalne (zielenie, czerwienie, żółcie, pomarańcze) wzmagają nasz apetyt i sprawiają, że z większą częstotliwością i przyjemnością spożywamy posiłki. Błękity, fiolety, granaty, turkusy i mięty chłodzą nasze łaknienie i pewnie dlatego są to kolory rzadko spotykane we wnętrzach kuchennych, restauracjach czy kawiarniach. Istnieje także cała grupa barw neutralnych, których wpływ na nasze zachowanie jest bardzo nieduży lub nie poznany to brązy, biele, czernie i szarości. Więcej o zagadnieniu doboru kolorystyki do wnętrz kuchennych można znaleźć tutaj:
[więcej informacji poprzez
PW]
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka