Witam
Chciałam pomalować meble u siebie w pokoju. Meble moim zdaniem są okryte okleiną ( nie znam się dobrze na tym) . Pomalowałam to farbą do drewna i materiałów drewnopochodnych, kaloryferów itp firmy LUXENS, poleconą przez pracownika sklepu. Efekt jak na zdjęciu, farba schodzi płatami. Powiedziano mi, że to dlatego, że nie było to zmatowione.
Tak wiec zrobiłam, bardzo porządnie zmatowiłam, pomalowałam - niestety cały czas się nie trzyma, więc zaczęłam szukać innych farb. Wypróbowałam już miliard farb, V33 do drewna i metalu i parę innych frim, fasadowe, zwykłe do ścian.Wszystko można po wyschnięciu zeskrobać paznokciem. Kupiłam lakier akrylowy, jakiś mega mocny do parkietów. Fakt, trzeba się troche bardziej namęczyć, ale generalnie wystarczy delikatnie przejchać długopisem i wszystko złazi.
Biała farba genialnie mi się trzyma ( jest to zwykła ścienna za 10zł), a brązu nie mogę znaleźć. Ta firma ściennej białej farby produkuje tylko biel, więc mnie nie ratuje. Kupiłam inne ścienne, fasadowe, do wnętrz. Nic się nie trzyma. Wypróbowałam już chyba wszystko co jest na rynku. Czy moglibyście mi polecić jakąś farbę, albo jakiś sposób na te meble? lub jakiś dobry grunt / podkład, który zapewni mi przyczepność farby do tych mebli?