Enerbau pisze:pavel_214 pisze:niektorzy nic nie dają i żyją ..
Ale co to za życie w wilgoci, przy wysokich kosztach ogrzewania.
Nikt mnie nie przekona, że ogrzewanie takich budynków jest tanie. Nie po to człowiek pracuje, aby większą część zarobków wydać na ogrzewanie nieizolowanego domu!
Chyba, że ma takie hobby i cieszy go codzienne palenie w piecu ekogroszkiem, wynoszenie popiołu
i ogólnie zabawa w palacza we własnej kotłowni.
Zboczenia bywają różne
pavel_214 pisze: Po wykonanej ekspertyzie stwierdzono że ściana która była z cegły kwalifikuje się do przemurowania..
KTH pisze:pavel_214 pisze: Po wykonanej ekspertyzie stwierdzono że ściana która była z cegły kwalifikuje się do przemurowania..
kto robił ekspertyzę budowlaną ?
filip_krz pisze:Też jestem obecnie w temacie posadzek. U mnie fachowiec tak wylał posadzki ze sa strasznie nierówne i nie da sie tam zadnej podłogi położyć. Musiałem siegnąc porady fachowca z polecenia http://www.julispec.pl/content/naprawa-posadzek mojemy szwagrowi zrobili wszystko na tip top. Zajęli się naprawą, ale co z tego ja teraz im tez musze zapłącić. Płacić za podówjną robotę to skandal. Bo tamtem "fachowiec" wział zaliczkę i teraz mówi ze swoje zrobil.
pavel_214 pisze:znalazłem jeszcze takie coś ..
Gdy strop piwnicy jest poniżej powierzchni terenu (na przykład w domu na skarpie), izolację poziomą od zewnątrz budynku wykonuje się po zrobieniu wykopu, pod stropem piwnicy. Izolacja pionowa musi sięgać co najmniej 50 cm poniżej izolacji poziomej i około 30 cm nad teren.
Autor: Agnieszka Sternicka , Marek Sternicki
Wróć do „Ekspertyzy budowlane i opinie techniczne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości