wybijająca sadza na ścianie
autor: MajsterDziubek » 29 lip 2013, 19:19
Witam, jestem w trakcie gruntownego remontu domu jednorodzinnego z lat 70 w którym po skończeniu zamieszkam, prace remontowo budowlane nie są mi obce pomimo iż nie jestem fachowcem, po przebrnięciu przez nowe instalacje zacząłem wykończeniówke. Wygładziłem wszystkie pomieszczenia jednak w przedpokoju w miejscu gdzie biegnie komin ( był uzywany ponad 10lat temu, palone wszystkim co popadło) na gipsie wyskakuje mi rdzawo brązowy ślad, na bank jest to skutkiem tego że komin był urzywany, nadal czuc w nim specyficzny zapach, i nie mam pojęcia co zrobić żeby nie wyskoczyło mi to na farbę po malowaniu co w tym momencie wydaje mi się pewne, czym zabezpieczyć ten fragment sciany, dodam że wszystkie pomieszczenia zostały dokładnie oskorbane, następnie zmyte i zagruntowane. Myślałem nad wodnym szkłem ale nie mam pojęcia jak na to będzie trzymać się gpis czy farba, może są jakieś preparaty pozwalające zabezpieczyć ścianę przed tego typu problemami, proszę o jakąś poradę, może ktoś kiedyś spotkał się z podobnym problemem