pęknięcia na ścianie

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

mixerek
Początkujący
Początkujący
pęknięcia na ścianie

autor: mixerek » 08 wrz 2010, 20:05

witam !!!
mam pytanie ostatnio po pracach firmy brukarskiej a dokladnie po jezdzeniu walcem przez firme popekały mi ściany i posadzka - podbeton.
wprawdzie sa to rysy nie ma zadnych szczelin
dom byl remontoany generalnie rok temu tynki wieniec scianaka kolankowa drugi wieniec i dach
kierownik z tej firmy po ogledzinach powiedzial ze to niemolziwe i ze te pekniecia sa wynikiem skurczów
dom jest na fundamentach kamiennych jest wieniec zbrojony sciany maja grubosc ok 60cm stare budownictwo
i pytanie czy jestem wstanie udowodnic tej firmie ze to wlasnie przez prace powstaly te pekniecia i do kogo sie zglosic z tym problemem
prosze o pomoc

ble22
Aktywny
Aktywny
Re: pęknięcia

autor: ble22 » 09 wrz 2010, 21:27

Jeśli rysy pojawiły się teraz to jest to wynik działania firmy brukarskiej, jakoś nigdy nie widziałem skurczu który by się dopiero po roku ujawnił. Jeśli masz jakieś zdjęcia wykonane przed pracami brukarskimi na których by były te ściany bez rys to jesteś w domu :D
A jeśli nie to pozostaje Ci zaproszenie rzeczoznawcy budowlanego do oględzin, bo po wyglądzie rys i miejscu ich występowania można określić czy są to rysy skurczowe, czy raczej spowodowane drganiami konstrukcji.

Wróć do „Ściany”