Mieszkanie Balkon Ogród

Czy jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami ogrodu z tarasem czy malutkiego balkonu musimy się zastanowić nad aranżacją tego miejsca i doborem roślin. Tutaj znajdziesz inspiracje, ciekawe pomysły i nietypowe rozwiązania związane z tym tematem.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

kalbairav
Początkujący
Początkujący

Mieszkanie Balkon Ogród

Post autor: kalbairav »

Bardzo lubię gotować, więc pomyślałam, że posiadanie małego ogródka ziołowego mogłoby być naprawdę fajne.

Mój balkon ma wymiary 96x48. Mieszkam na ostatnim piętrze, balkon jest wpuszczony w budynek, więc mam nad sobą małą markizę. Próbowałem dowiedzieć się, co sprawdzi się najlepiej. Chciałbym zrobić kilka donic na balustradach, ale moja balustrada jest wykonana ze stali i ma okrągły pręt na górze, więc żadna donica okienna nie będzie działać bez wprowadzenia pewnych większych zmian. Zastanawiałam się też nad zakupem wiszących doniczek.

Tak naprawdę nigdy wcześniej nie miałam roślin. Miałem kiedyś drzewo parasolowe, które uschło, bo nie miałem okna, w pobliżu którego mógłbym je posadzić, a na zewnątrz było wtedy za zimno. Mam też małą roślinkę bambusa, którą kupiłem około 3 lata temu i nadal jest wspaniale. Nie trzeba dodawać, że nie mam zielonego pojęcia, ale i tak chciałbym zrobić zdjęcie w ogrodzie. Jestem więc otwarty na każdą sugestię.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogrody, balkony i tarasy”