chcę w łazience (małej 1,5x2,5) wymienić grzejnik -> na grzejnik rurkowy (powiedzmy że tak wygląda tanie-ogrzewanie.pl/sklep/grzejniki_lazienkowe/enix/rid,2032.html ), czy możecie mi poradzić
- jaki wybrać
- na co musze zwrócić uwagę
- widzę że jedne mają Typ powłoki lakier a inne chromowane
nadmieniam że grzejnik w łazience to najwyższy pkt obiegu wody z kaloryfera który potem wraca co CO,
co z odpowietrzaczem?
miejsce na grzejnik to wymiary 45 cm szer. i 130 cm wys max - bo więcej nie mam miejsca
Grzejnik łazienkowy - pilne
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Lepiej wybrać biały,bo chromowane gorzej oddają ciepło i dość drogie są.
Proszę dać tam największy grzejnik,jaki da się wcisnąć w to miejsce.Te grzejniki dość kiepsko grzeją,więc dobrze jak będzie jak największy.130cm wysokości powinno wystarczyć na tą łazienkę.
Każdy taki grzejnik ma w zestawie ręczny odpowietrznik,który wkręca się u góry.Jak tylko,po sprawdzeniu organoleptycznie,czyli łapką,okaże się,że górne szczebelki nie grzeją,śrubokrętem płaskim lub specjalnym kluczykiem odkręca się ów odpowietrznik i po krótkim syku jest po problemie.
Jako,że będzie on najwyższym punktem instalacji,na pewno będzie to trzeba robić kilkadziesiąt razy w roku.
Można też wkręcić tam odpowietrznik automatyczny,ale urody to on nie dodaje.
Proszę dać tam największy grzejnik,jaki da się wcisnąć w to miejsce.Te grzejniki dość kiepsko grzeją,więc dobrze jak będzie jak największy.130cm wysokości powinno wystarczyć na tą łazienkę.
Każdy taki grzejnik ma w zestawie ręczny odpowietrznik,który wkręca się u góry.Jak tylko,po sprawdzeniu organoleptycznie,czyli łapką,okaże się,że górne szczebelki nie grzeją,śrubokrętem płaskim lub specjalnym kluczykiem odkręca się ów odpowietrznik i po krótkim syku jest po problemie.
Jako,że będzie on najwyższym punktem instalacji,na pewno będzie to trzeba robić kilkadziesiąt razy w roku.
Można też wkręcić tam odpowietrznik automatyczny,ale urody to on nie dodaje.
adam
-
komarr