Adwokat Hese

Szukasz pomysłów na oryginalne rozwiązania lub masz nietypowe pytania dotyczące budowy albo wykończenia domu? Tu znajdziesz radę i podpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

basvaan
Początkujący
Początkujący

Adwokat Hese

Post autor: basvaan »

Mój znajomy prowadzi firmę budowlaną i często ma problemy z odzyskaniem pieniędzy za roboty. Podpowiedziałem mu żeby nawiązał współpracę z kancelarią adwokacką. Dzięki temu nie będzie marnował czasu i będzie mógł się skupić na sprawach firmowych. Czy waszym zdaniem dobrze mu podpowiedziałem?

uuwjad
Aktywny
Aktywny

Re: Adwokat Hese

Post autor: uuwjad »

Bardzo dobrze mu podpowiedziałeś.. Sam byłem w podobnej sytuacji i zrobiłem dokładnie tak samo. Udałem się do kancelarii Anny Legieć w Lublinie, opisałem całą sytuację a dalej już poszło z górki. Moim zdaniem nie należy odpuszczać. Powinniśmy walczyć o swoje, tym bardziej wtedy, kiedy mamy pod ręką dobrego prawnika.

Elzza
Zainteresowany
Zainteresowany

Re: Adwokat Hese

Post autor: Elzza »

Pewnie, że z nieuczciwymi zleceniodawcami trzeba walczyć o swoje. Dobrym rozwiązaniem jest podpisanie umowy o stałą obsługę z dobrą kancelarią adwokacką, która w takich sytuacjach będzie od razu interweniować. Zresztą przy takiej umowie można liczyć na całościowe wsparcie prawne, co w dzisiejszych czasach przy prowadzeniu firmy jest bardzo potrzebne, a nawet powiedziałabym nieodzowne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne - najróżniejsze problemy, pytania ...”