nawijanie konopii na gwint
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
nawijanie konopii na gwint
witam, wiem ze zadaje pytanie lamerskie, jednak chcialbym sie od szanownych kolegow dowiedziec w jaki sposob nalezy nawijac konopie na gwinty w inst. gazowej ?? czy ktos z kolegow ma jakis rysunek lub moze to dokladnie opisac ?? jakiej pasty nalezy uzywac?? oraz jak sprawdzic potem czy gaz nie uchodzi?? slyszalem ze sa jakies detektory gazu w sprayu... Przyzady te z czujnikiem na antence sa niestety drogie... czy moze sa jakies inne urzadzenia ?? bardzo prosze o podpowiedzi....
-
komarr
Jakiej się odpowiedzi spodziewasz, że trzeba wybrać 12 włókien hamfu (bo 13 to pechowe a 11 za mało)? Każdy instalator ma swoją technikę, jedni grubo, mocno zakrywając gwint i pasta, inni cieniej , dodatkowo wyczesując gwint z hamfem szcztką stalową i pasta, a jeszcze inny jak wyjdzie ,splunie na gwint (lepsza od hermetyka jest ślina hydraulika
) Są różne szkoły 
Nie musisz być taki nerwowy
to twoja wina, że nie zadajesz poprawnie pytań (nie ty jeden)Tu jest pomocny LINK , a dla Shive też mam coś do czyszczenia monitora
@brief99 naprawdę staramy się znaleźdź odpowieć, narazie znalazłem TO, też o wiązaniu, ale jestem już blisko.
PS. Zawsze myślałem , że zawijanie hamfu to żadna filozofia, wręcz tryfialna sprawa

PS. Zawsze myślałem , że zawijanie hamfu to żadna filozofia, wręcz tryfialna sprawa
ale się myliłemto ze w prawo zgodnie z gwintem to tez wiemy, ale czy grubo czy cienko, jak sznurek, bardziej rozplaszczone?? ?