Podłącznie wody do umywalki z baterii wannowej
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
krzysiekx84
- Początkujący

Podłącznie wody do umywalki z baterii wannowej
Witam serdecznie, niedawno otrzymałem mieszkanie i nie posiadam w łazience umywalki, długo myślałem jak rozwiązać ten problem żeby nie burzyć ściany i prowadzić rur, i wpadłem na pomysł ale nie wiem czy dobry, Chciałbym podłączyć 2 wężyki ciśnieniowe do baterii umywalkowej z baterii wannowej, wiem że bateria będzie odstawać od ściany ale to mi jest na rękę, domyślam się że muszę dokupić jakąś przedłużkę czy trujnik żeby go wstawić miedzy główną rurę a baterie wannową (ścienna), ale nie wiem jak dokładnie sie nazywa ten elemet, coś takiego jak zawór od pralki montowany do baterii ale bez kurka. Czy taka opcja zda egzamin?? jak nazywać tą część którą szukam??
Re: Podłącznie wody do umywalki z baterii wannowej
Coś tam da się wstawić przed baterię wannową, jest tego sporo.
Ale jeśli już musi być po wierzchu to zrób to rurkami stell lub inox np. Kan-Thermu.
Ale jeśli już musi być po wierzchu to zrób to rurkami stell lub inox np. Kan-Thermu.
-
krzysiekx84
- Początkujący

Nie no sprawa fajna ale potrzebny sprzęt do tego, stawiałem bardziej na łatwiejsze rozwiązanie, w przyszłości na pewno zrobie remont i tak to będzie wyglądać ale szukam szybkiego i skutecznego rozwiązania, dlatego wpadłem na pomysł z wężykami ciśnieniowymi i ukryje je w plastikowej listwie maskującejInterno pisze:Coś tam da się wstawić przed baterię wannową, jest tego sporo.
Jak ten remont nie za długo to może masz rację.
Lecz wiem , że prowizorki potrafią wiele lat czekać na przeróbkę.
Właśnie usuwam coś takiego co miało być na chwilę a przetrwało 15 lat.
Sprzęt do zaciskania pożyczam na 1-2 i po kłopocie.
A może poszukaj systemu, gdzie do zacisków / odpowiednie śrubunki i złączki / potrzebne są zwykłe ogólnie dostępne klucze.
Lecz wiem , że prowizorki potrafią wiele lat czekać na przeróbkę.
Właśnie usuwam coś takiego co miało być na chwilę a przetrwało 15 lat.
Sprzęt do zaciskania pożyczam na 1-2 i po kłopocie.
A może poszukaj systemu, gdzie do zacisków / odpowiednie śrubunki i złączki / potrzebne są zwykłe ogólnie dostępne klucze.