Pomysł na dogrzanie w dosyć specyficznym wypadku

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

kenobiii
Początkujący
Początkujący

Pomysł na dogrzanie w dosyć specyficznym wypadku

Post autor: kenobiii »

Mowa o lokalu w nowym budownictwie, izolacja jest dobra.
Nie ma C.O., przez ten 35 m2 lokal idą rury grzewcze, także niezależnie od mrozu na zewnątrz w lokalu jest 17-18 stopni, a chciałbym żeby było trochę więcej, Przerabiałem już różne koncepcje dotyczące grzejników konwektorowych, olejowych czy na podczerwień, póki co najlepsze wyniki są z grzejnikami olejowymi, ale to jednak trochę kosztuje.
Poczytałem trochę, ale nie znalazłem żadnej informacji, nie wiem czy w ogóle taki system w ogóle istnieje, ale szukam czegoś, co na przykład byłoby raczej małe i w jednym miejscu podgrzewałoby wodę i pompowało ją przez powiedzmy trzy grzejniki w całym lokalu. Czy coś takiego istnieje? :) Z góry przepraszam za dosyć mało konkretne pytanie.

xander119
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Pomysł na dogrzanie w dosyć specyficznym wypadku

Post autor: xander119 »

Masz schizofrenie chłopcze.

szari
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: szari »

Nazywa się to kocioł elektryczny do którego podłączasz pompkę prowadzisz instalację przez 3 grzejniki i jechane.
Tomasz_Brzeczkowski pisze:Przyczyną smogu w Polsce jest wentylacja grawitacyjna

kenobiii
Początkujący
Początkujący

Post autor: kenobiii »

Dzięki Szari za odpowiedź, właśnie o coś takiego mi chodziło.
Mam rozumieć, że to jest obieg zamknięty i tylko ewentualnie dolewa się wodę, która z czasem paruje, tak?
I teraz: w jakiego rodzaju sklepach rozmawiać z kimś o konkretach? Bo zwykły budowlany (w wypadku mnie, laika) raczej odpada, przydałby się ktoś, kto w tym siedzi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”