Zbiornik na gaz płynny - wydzierżawić czy kupić?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Decydujący o wyborze sposobu ogrzewania obiektów, kiedy to przy obecnych relacjach cenowych na rynkach... Zbiornik na gaz płynny - wydzierżawić czy kupić? >>
Redakcja
Jeśli chodzi o koszty użytkowania gazu płynnego pamiętać należy o tym, że cena z kWh zależy również w dużym stopniu od dostawcy gazu jakiego wybierzemy https://zmianasprzedawcygazu.pl/gaz-plynny/ tutaj przykładowa lista. Dodatkowo nie wszyscy dostawcy dostarczają gaz do zbiorników podziemnych
-
Gielda-paliw
- Zainteresowany

Re: Zbiornik na gaz płynny - wydzierżawić czy kupić?
Jeśli planuje montaż instalacji LPG jako etap przejściowy na do 5lat np. do czasu doprowadzenia ziemnego to oczywiście dzierżawa. Różnica w cenie z własnym zbiornikiem to nawet 0,40-0,60zł/l
Oczywiście, że cena zależy od dostawcy. Ja poważnie zastanawiam się nad dzierżawą zbiornika u AmeriGas . Mają kilka opcji, mnie najbardziej spodobała się Comfort. Roczna opłata rozłożona na 12 lat i problem z głowy. Dla mnie taki system jest bardzo wygodny, nie trzeba się szykować na jeden wielki, zawsze zaskakujący wydatek.
Ja również czytałem, że amerigas ma możliwość dzierżawy zbiornika. Uważam, że ocieplanie gazem jest bardzo ekonomiczne i tańsze niż ogrzewanie prądem. Dzierżawa w przypadku zbiornika jest najlepszym wyjściem, nie ma od razu wielkiej kwoty do zapłaty tylko, na kilka lat wszystko rozłożone. Skontaktuj się z dobrym dostawcą gazu, takim który serwisuje wszystko w czasie oraz zabezpiecza każdą najpotrzebniejszą rzecz.
-
Ekspert_GASPOL
- Początkujący

Dzień dobry,
Dzierżawa zbiornika bezpośrednio od dystrybutora paliwa LPG ma bardzo wiele zalet. Należą do nich pewność otrzymania sprawdzonego i przebadanego laboratoryjnie propanu technicznego oraz zapewniona regularna dostawa paliwa również w sezonie grzewczym. Dzierżawa zbiornika to również dostęp do całodobowej usługi serwisowej. Nie ponosi się również kosztów związanych z serwisowaniem zbiornika oraz jego zakupem.
W celu uzyskania szczegółowych informacji o naszej ofercie zapraszam do odwiedzenia strony https://www.gaspol.pl/dla-domu/instalac ... nikowa-lpg lub do kontaktu z Działem Obsługi Klienta pod numerem telefonu 606 800 400.
Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania.
Pozdrawiam,
Ekspert marki GASPOL SA
Dzierżawa zbiornika bezpośrednio od dystrybutora paliwa LPG ma bardzo wiele zalet. Należą do nich pewność otrzymania sprawdzonego i przebadanego laboratoryjnie propanu technicznego oraz zapewniona regularna dostawa paliwa również w sezonie grzewczym. Dzierżawa zbiornika to również dostęp do całodobowej usługi serwisowej. Nie ponosi się również kosztów związanych z serwisowaniem zbiornika oraz jego zakupem.
W celu uzyskania szczegółowych informacji o naszej ofercie zapraszam do odwiedzenia strony https://www.gaspol.pl/dla-domu/instalac ... nikowa-lpg lub do kontaktu z Działem Obsługi Klienta pod numerem telefonu 606 800 400.
Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania.
Pozdrawiam,
Ekspert marki GASPOL SA
Myślę, że lepiej będzie, jeśli będziesz mieć go na własność. Jeśli poszukiwałbyś firmy specjalizującej się w sprzedaży zbiorników na gaz, skontaktuj się z http://www.eko-gaz.pl/zbiorniki_na_gaz_.php który posiada je w swojej ofercie. Swoją drogą, ogrzewanie gazowe jest świetnym pomysłem. Takie zbiorniki na gaz są niezwykle pojemne, a sam gaz jest niezwykle wydajnym paliwem.
Polecam bardzo dobrą i sprawdzoną firmę www.itgas.pl
-
Rafał Cichocki
- Zaawansowany

Witam,
Jeżeli zdecydują się już Państwo na zakup lub dzierżawę zbiornika LPG, kolejnym krokiem jest wybór sprawdzonego gazowego kotła kondensacyjnego. Zachęcam do rozważenia wyboru jednofunkcyjnego gazowego kotła kondensacyjnego z rodziny Logamax marki Buderus. Nasze kotły posiadają szeroki zakres modulacji mocy palnika w zakresie 12-100% oraz łatwy w obsłudze zintegrowany panel sterowania z ekranem LCD. Przy wyborze producenta kotła kondensacyjnego należy również mieć na uwadze jego renomę oraz sprawdzić, czy posiada fachowy i rozbudowany serwis. Autoryzowani Instalatorzy marki Buderus gwarantują dobór i montaż kotła, przeprowadzenie pierwszego uruchomienia oraz w przyszłości pomagają przy wykonaniu okresowych przeglądów technicznych i ewentualnych napraw po okresie gwarancyjnym. W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o naszych kotłach gazowych zachęcam do odwiedzenia strony internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategori ... ly-gazowe/
Pozdrawiam,
Jeżeli zdecydują się już Państwo na zakup lub dzierżawę zbiornika LPG, kolejnym krokiem jest wybór sprawdzonego gazowego kotła kondensacyjnego. Zachęcam do rozważenia wyboru jednofunkcyjnego gazowego kotła kondensacyjnego z rodziny Logamax marki Buderus. Nasze kotły posiadają szeroki zakres modulacji mocy palnika w zakresie 12-100% oraz łatwy w obsłudze zintegrowany panel sterowania z ekranem LCD. Przy wyborze producenta kotła kondensacyjnego należy również mieć na uwadze jego renomę oraz sprawdzić, czy posiada fachowy i rozbudowany serwis. Autoryzowani Instalatorzy marki Buderus gwarantują dobór i montaż kotła, przeprowadzenie pierwszego uruchomienia oraz w przyszłości pomagają przy wykonaniu okresowych przeglądów technicznych i ewentualnych napraw po okresie gwarancyjnym. W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o naszych kotłach gazowych zachęcam do odwiedzenia strony internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategori ... ly-gazowe/
Pozdrawiam,