Oświetlenie sklepu odzieżowego
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
AndrewChapet
- Początkujący

Oświetlenie sklepu odzieżowego
Jak stworzyć klimat poprzez odpowiednie oświetlenie sklepu z odzieżą markową?
jakieś pomysły/ projekty?
jakieś pomysły/ projekty?
-
anastaziamicia21
- Początkujący

Re: Oświetlenie sklepu odzieżowego
Najlepiej chyba jak zatrudnisz jakiś profesjonalistów... oświetlenia sklepu porządnie raczej nie zrobisz sam- oczywiście nie uwłaczając Twoim zdolnościom 
Najlepiej LEDowe światła zastosować.
wszystko zależy od tego co sprzedajesz
inne oświetlenie do skór-ciepłe
a inne np. do sukni ślubnych-zimne
a jeszcze inne do biżuteri
zapytaj doradców ,w dobrej hurtowni z oświetleniem dobrze ci poradzą
inne oświetlenie do skór-ciepłe
a inne np. do sukni ślubnych-zimne
a jeszcze inne do biżuteri
zapytaj doradców ,w dobrej hurtowni z oświetleniem dobrze ci poradzą
inż. budownictwa
Jeżeli o ledy chodzi i o fachowe doradztwo, to wiele osób poleca sklep http://www.ultra-elektro.pl/150-zarowki-led-mr16. Nie jednej osobie doradzali dobierać odpowiednie oświetlenie do konkretnych pomieszczeń. Żarówki mają w bardzo atrakcyjnych cenach i o różnych końcówkach, więc można je zastosować praktycznie wszędzie, w zależności od potrzeb.
Tu na 100% sprawdzą się systemy Philipsa http://www.lighting.philips.pl/systemy/system-areas/sklepy-i-hotele/sklepy-odziezowe Wejdź na stronę, a wszystkiego się dowiesz w tym temacie, bo bardzo porządnie ujęli temat. Od siebie polecam oświetlenie CrispWhite.
Pomyśl o wykorzystaniu szynoprzewodów - to elastyczność i swoboda tworzenia oświetlenia wnętrz i podkreślenia światłem towaru. Prawie jednym ruchem ręki możesz zmienić położenie, ilość i rodzaj zamontowanych opraw czy skierować światło na wybrane przez siebie gabloty, półki czy manekiny. I równie łatwo cały system oświetleniowy dostosujesz do nowej ekspozycji .
Ja na Twoim miejscu pomyślałabym też o naświetlaczach LED. Można dzięki nim uzyskać naprawdę fajny efekt. Sprawdź sobie http://krugelektro.com/pl/naswietlacze-led
Tak jak napisał poprzednik - naświetlacze LED powinny się najlepiej sprawdzić w tym przypadku też tak sądze 
-
Daniel4321
- Aktywny

Możesz nawiązać współpracę z firmą TechgrafQ , która już od kilku lat zajmuje się systemami informacji wizualnej. Główne obszary działalności firmy z Poznania to reklama, promocja oraz oznakowanie. Ich usługi to przede wszystkim produkcja oraz montaż tablic reklamowych. Z pewnością wykonają dla Ciebie oświetlane tablice reklamowe, które sprawdzą się równie dobrze, lub jako dodatek do zwykłego oświetlenia sklepu - potencjalni klienci nie przejdą obok niego obojętnie.
Żona kupiła ostatnio gablotę reklamą na budynek swojego sklepu, gdzie będzie można się ogłaszać, ponieważ jest to w centrum. Gablota wygląda tak jak na zdjęciu tutaj [zdjęcie niedostępne] nazwie "Stylowa". Chcemy ją jakoś oświetlić, ale nie wiemy, co będzie najlepsze.
-
elpapiotr2
- Aktywny

Może ... świeczki ?
Haha
No wydaje mi się, że świeczki nie będą tutaj dobrym rozwiązaniem
tym bardziej, że jeszcze jakieś ubranka by popalić się mogły
Ale znam fajny sklepik gdzie może znajdziecie coś dla siebie https://lunares.pl/, ogólnie zajmują się oświetleniem i w ofercie mają chyba dosłownie wszystko więc warto rzucić okiem, nie chcę tego polecać bo wiem, że każdy ma swoje zdanie, jednak mam nadzieję, że w jakimś stopniu Wam pomogę podrzucając ten link, nie musicie dziękować
-
elpapiotr2
- Aktywny

Następny ... jełop !
Z polecenia
Z polecenia
-
MichalKrzyzanow
- Początkujący

Ja do sklepu wybrałem lampy na szynach. W pełni mobilne oświetlenie, więc doskonale sprawdza się do oświetlenia różnych, a przede wszystkim zmiennych ekspozycji.