Papa-jak naprawić ??

Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

seven

Papa-jak naprawić ??

Post autor: seven »

Witam
Chodzi o garaż, który jest pokryty papą (dach z płyt betonowych).
Zauważyłem od wewnątrz plamy od przeciekającego dachu i rzeczywiście papa jest w kilku chyba trzech miejscach uszkodzona, popękana.W jaki sposób można to naprawić jak najmniejszym kosztem.Myślałem, żeby w te miejsca wylać jakiś lepik i przykleić łatki papy, ale nie wiem czy tak można i jakiego "lepiku" użyć, najlepiej gdyby był na zimno.

I co zrobić z pęcheżami powietrza pod papą??

dach bud II

Post autor: dach bud II »

witam

radze polozyc nową pape gdyż według opisu ( kilka dziur, pęcherze) jest ona w tragicznym stanie. a jeżeli już chcesz łatać kawałkami papy to do klejenia najlepiej użyż kleju do papy i obróbek np. ICO-PAL GLUE który stposujemy na "zimno" .

pozdrawiam
tel. 0880926689

Gość

Re: Papa-jak naprawić ??

Post autor: Gość »

seven pisze:Witam
Chodzi o garaż, który jest pokryty papą (dach z płyt betonowych).
Zauważyłem od wewnątrz plamy od przeciekającego dachu i rzeczywiście papa jest w kilku chyba trzech miejscach uszkodzona, popękana.W jaki sposób można to naprawić jak najmniejszym kosztem.Myślałem, żeby w te miejsca wylać jakiś lepik i przykleić łatki papy, ale nie wiem czy tak można i jakiego "lepiku" użyć, najlepiej gdyby był na zimno.

I co zrobić z pęcheżami powietrza pod papą??

Gość

Post autor: Gość »

cze seven moja teza jezeli masz pecheze to rozetnij je w postaci krzyza + podniesc do gory i w to miejsce posmaruj lepikiem na goraco szczotka dekarska sa w sklepach po 5zl. ti przyklej to w to samo miejsce i na wieszch przyklej latke papy po za obreby ciec jezeli masz pekniecia to zazwyczaj peka przez prace plyt karytkowych to najczesciej sie dzieje po zimie musisz przykleic pasek papy na goraco lub palnikiem i papa termozgrzewalna nie stosuj lepikow na zimno kicha duze goraczki splywa lub brzegi sie podnosza od ciepla tel. 692526535 POWODZENIA

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pokrycia dachowe”